Inhoudsopgave:

  1. Wat kost een kilo vanille?
  2. Wat is Bourbon suiker?
  3. Wat is Bourbon vanille?
  4. Hoeveel vanille aroma is een vanillestokje?
  5. Waar groeit vanille plant?

Wat kost een kilo vanille?

De prijs van vanille is de laatste jaren sterk opgelopen. Inmiddels kost een stokje van 2 gram bij de supermarkt 3 euro. Per kilo komt dat neer op 1500 euro. Vanille is een van de duurste specerijen ter wereld omdat de vraag veel groter is dan het aanbod.

Wat is Bourbon suiker?

Vanillesuiker met echte Bourbon vanille Deze suiker bevat echte Bourbon vanille uit Madagascar. Er worden geen kunstmatige aroma's gebruikt en dat is wat het zo bijzonder maakt. Lekker in rijstpap, wafels, koekjes, ...

Wat is Bourbon vanille?

Bourbon vanille is één van de beste soorten vanille. Veel chefs en patissiers gebruiken het liefst alleen maar deze vanille, vanwege zijn perfecte smaak. Het dankt zijn naam aan het eiland waar deze vanille oorspronkelijk vandaan komt – het eiland Réunion – dat vroeger Bourbon heette.

Hoeveel vanille aroma is een vanillestokje?

Vanillestokje. De bekende plakkerige vanille peulen. Je kunt ze opensnijden en de zaadjes gebruiken, maar je kunt ze ook prima laten meekoken in mengsels. Een hele boon staat qua sterkte gelijk aan een hele eetlepel vanille pasta of vanille extract.

Waar groeit vanille plant?

Vanillesmaakstof. De vanille-orchidee (Vanilla planifolia) levert de specerij vanille(stokjes), die niet alleen wordt verwerkt in levensmiddelen, maar ook in onder andere tabak en parfum (het is een afrodisiacum). De plant komt oorspronkelijk uit Mexico, hoewel die nu bijna overal tussen de keerkringen wordt gekweekt.