Inhoudsopgave:

 1. Wat te doen als je te veel eet?
 2. Is veel eten slecht voor je?
 3. Hoe snel kom je aan van teveel eten?
 4. Wat doen als je te vol zit?
 5. Kan je binnen 1 dag aankomen?
 6. Waarom eet je teveel boek?

Wat te doen als je te veel eet?

Onderdruk de neiging om in de zetel te ploffen, maar maak een wandelingetje na de maaltijd om de vertering een handje te helpen. Drink daarnaast voldoende water.

Is veel eten slecht voor je?

Voeding is ongezond als het te veel is: te veel verzadigd vet, te veel zout of gewoon te veel eten. Te veel eten leidt tot overgewicht, wat diabetes en een te hoog LDL-cholesterol tot gevolg kan hebben. Te veel verzadigd vet en en te veel zout verhogen het risico op slagaderziekte, met of zonder overgewicht.

Hoe snel kom je aan van teveel eten?

Jammer genoeg niet zo gek veel: 500 extra calorieën per dag eten (die je dus niet verbrandt) gedurende een week zal er al voor zorgen dat je een kilo bijkomt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je met gemak enkele kilo's zwaarder terugkomt van een all-inclusivevakantie in het buitenland.

Wat doen als je te vol zit?

10 tips bij een opgeblazen buik
 1. Eet mager vlees of vis en vezelrijk voedsel zoals zilvervliesrijst. ...
 2. Drink voldoende water. ...
 3. Regelmatige lichaamsbeweging. ...
 4. Kauw stevig op je eten en neem de tijd hiervoor. ...
 5. Eet met regelmaat. ...
 6. Vermijd 'gas opwekkend' eten. ...
 7. Eet rustig.

Kan je binnen 1 dag aankomen?

Eén dagje losgaan is namelijk helemaal niet zo erg als je misschien denkt. Women's Healthy vroeg aan geregistreerd diëtiste Samantha Cassetty hoeveel kilo je op een dag kunt aankomen. En wat blijkt: je moet wel extreem veel eten wil je een halve kilo per dag aankomen.

Waarom eet je teveel boek?

In Waarom eet je te veel? geeft Deepak Chopra zijn langverwachte antwoord op een groeiend probleem: emotie-eten. De oplossing voor te veel eten is niet crashdieten of je eetgedrag veranderen, maar het aanpakken van het onderliggende probleem.