Inhoudsopgave:

 1. Waarom Ommetje voor 9 uur?
 2. Waarom 20 minuten Ommetje?
 3. Wat houd Ommetje in?
 4. Wat is het Ommetje-app?
 5. Hoeveel stappen is een Ommetje?
 6. Hoe krijg ik punten bij Ommetje?
 7. Hoe werkt puntentelling Ommetje?
 8. Hoeveel mensen doen mee met Ommetje?
 9. Welk moment van de dag wandelen?
 10. Hoe kun je valsspelen met Ommetje?
 11. Hoeveel ommetjes per dag?
 12. Hoe haal je de meeste punten met Ommetje?
 13. Hoeveel punten per Ommetje?
 14. Hoeveel punten bij Ommetje?

Waarom Ommetje voor 9 uur?

Het is voldoende om een ommetje te starten om 1 over 12 's nachts. Je kunt het ommetje in principe tot de volgende ochtend laten doorlopen. Een ommetje voor 9 uur levert drie extra punten op. Je spaart er natuurlijk ook mee voor de vroege-vogelmedaille.

Waarom 20 minuten Ommetje?

Het doel van de campagne is om Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen en meer bewustwording rondom hersengezondheid bij te brengen. Via de app verleidt Erik Scherder Nederlanders om uit de stoel te komen en – alleen of op gepaste afstand van elkaar – een ommetje van minimaal 20 minuten te maken.

Wat houd Ommetje in?

Ommetje is een initiatief van de Hersenstichting om mensen meer te laten bewegen gedurende de dag. Meer bewegen is goed voor de hersengezondheid en doorbreekt het patroon van te lang stilzitten. Tijdens de coronacrisis zitten we meer, waardoor het extra belangrijk is om af en toe een ommetje te maken.

Wat is het Ommetje-app?

Het idee is simpel: je opent de app, drukt op 'Start Ommetje', en de timer begint te lopen. Na de wandeling krijg je punten en soms medailles voor je inspanningen. Die punten bepalen je plek op de ranglijst - die met Nederland of met een select groepje vrienden, collega's of familieleden.

Hoeveel stappen is een Ommetje?

De goede verdeling hierbij is volgens haar 5.000 stappen tijdens je normale activiteiten. Daarbovenop komt dan een half uur intensief wandelen/bewegen, die je kunt rekenen voor 3.000 stappen.

Hoe krijg ik punten bij Ommetje?

Je kunt punten verdienen door je Ommetje na iedere wandeling te delen via WhatsApp of social media. Hiervoor krijg je de mogelijkheid meteen na het scherm met je verdiende punten. Je kunt je Ommetjes niet achteraf delen. Je krijgt per keer 1 XP punt voor het delen met een maximum van 3 XP punten per dag.

Hoe werkt puntentelling Ommetje?

Hoe verdien ik punten met mijn Ommetje (wandeling)? Dat is alles. Je krijgt punten als je minimaal 2o minuten achter elkaar gewandeld hebt. Je krijgt geen extra punten als je anderhalf uur of zo wandelt. Je krijgt extra punten als je reeksen maakt (je loopt elke dag, zonder een dag over te slaan).

Hoeveel mensen doen mee met Ommetje?

Wat begon als een idee voor een evenement werd uiteindelijk een wandel-app waar inmiddels 824.000 mensen gebruik van maken. De makers van de app Ommetje zijn overdonderd: "We waren eigenlijk al blij met 10.000 gebruikers."

Welk moment van de dag wandelen?

Dat wandelen gezond is, weten we allemaal. Maar om optimaal van de gezondheidsvoordelen te kunnen profiteren, is het belangrijk om op het juiste moment van de dag te gaan wandelen. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat vooral wandelen in de ochtend heilzame effecten heeft.

Hoe kun je valsspelen met Ommetje?

Ommetje heeft een mooie truc om een dagje verzaken ('pfff, vandaag even niet hoor') tegen te gaan: je krijgt 3 punten extra voor een ommetje wanneer je je dagelijkse reeks vol blijft houden. Loop je een dag niet, dan stopt de reeks en moet je weer van voor af aan beginnen.

Hoeveel ommetjes per dag?

Door een 'Ommetjes' te wandelen van 20 minuten verdien je XP punten. In totaal kan je 2 Ommetjes per dag lopen waaraan je XP punten kan verdienen.

Hoe haal je de meeste punten met Ommetje?

Rondje 3 – aantal te behalen punten is 2 Met de Ommetje app extra punten verdienen is mogelijk door in elk geval voor 9 uur in de ochtend een rondje te hebben gelopen van minimaal 20 minuten. Na het maken van een Ommetje krijg je Weetjes. Er zijn maximaal 45 weetjes die je kunt verdienen.

Hoeveel punten per Ommetje?

Je kunt punten verdienen door je Ommetje na iedere wandeling te delen via WhatsApp of social media. Hiervoor krijg je de mogelijkheid meteen na het scherm met je verdiende punten. Je kunt je Ommetjes niet achteraf delen. Je krijgt per keer 1 XP punt voor het delen met een maximum van 3 XP punten per dag.

Hoeveel punten bij Ommetje?

Per dag kun je maximaal 22 punten krijgen – extra punten van de medailles niet meegerekend. Met de zogenaamde medailles kun je in de Ommetje app extra punten verdienen en dit zijn maar liefst 4 punten per medaille.