Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel vlooien kat?
  2. Hoe lang voor vlooien pipet werkt?
  3. Hebben mijn katten vlooien?
  4. Hoe vaak mag een kat een vlooien pipet?
  5. Wat kan ik tegen vlooien doen?
  6. Hoe herken je of je kat vlooien heeft?

Hoeveel vlooien kat?

De risico's van vlooien bij uw kat Voor jonge katten kunnen vlooien levensbedreigend zijn. Als een kitten van vier weken (ongeveer 0,5kg) besmet raakt met 220 vlooien, kunnen vlooien zorgen voor een dagelijks bloedvolume verlies van tien procent. De jonge kat zal dan zeer snel bloedarmoede krijgen.

Hoe lang voor vlooien pipet werkt?

Elke nieuwe vlo wordt binnen 24 uur gedood. Het kan wel maanden duren voordat een vlooienbesmetting is verholpen.

Hebben mijn katten vlooien?

Hoe weet ik of mijn kat vlooien heeft? Wanneer uw kat veel krabt is het verstandig de vacht eens van naderbij te inspecteren. Als u de vacht goed opzij duwt kunt u zien of de vacht vlovrij is. Let erop dat u geen vlooien ziet en/of zwarte vlekjes tegen komt.

Hoe vaak mag een kat een vlooien pipet?

Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien u in uw omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om uw hond en kat elke 4 weken te behandelen. Indien u ook specifiek tegen teken behandelt, dan kunt u het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.

Wat kan ik tegen vlooien doen?

Maak een vlooienspray door het mengen van 4 liter azijn, 2 liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamamelis, en doe dit in een sproeifles. Voor u het product aanbrengt, moet u goed stofzuigen, vuilnisbakken legen en alle bed- en kussenovertrekken wassen die besmet kunnen zijn met vlooien.

Hoe herken je of je kat vlooien heeft?

Hoe weet je of je kat vlooien heeft? De vlo zelf is vaak met een vlooienkam makkelijk te vinden. Vlooienpoepjes echter nog makkelijker te vinden. Het zijn kleine zwarte korreltjes in de vacht die een rode kleur afgeven als ze in het water gezet worden.