Inhoudsopgave:

  1. Wie doodde Paris?
  2. Wat gebeurde er met Helena van Troje?
  3. Was Troje Grieks?
  4. Was Hector de broer van Paris?
  5. Wie viel Troje aan?
  6. Waar komt de naam Hector vandaan?
  7. Wie vocht er in de Trojaanse oorlog?
  8. Wie heeft Achilles vermoord?
  9. Wie bedacht het Trojaanse paard?
  10. Wat was de zwakke plek van Achilles?

Wie doodde Paris?

Reeds was de brandstapel aangestoken, die zijn lijk moest verbranden, toen zij aankwam, en nu stortte zij zich, op het gezicht van de dode, die zij nog steeds bleef liefhebben, zelf in de vlammen, om met hem te sterven.

Wat gebeurde er met Helena van Troje?

Toen Menelaüs ontdekte dat zijn vrouw weg was, vroeg hij zijn broer Agamemnon om raad. Agamemnon, die al jaren wilde strijden tegen Troje, zei tegen zijn broer dat hij de oorlog moest verklaren. ... Er werden door de Grieken 'duizend schepen' te water gelaten om Helena uit Troje terug te krijgen.

Was Troje Grieks?

De stad Troje (Oudgrieks: Τροία ('Troja'); ook Τροίη ('Trojē') en Τρωΐα ('Trōïa'); Myceens to-ro-ja (?); Oudgrieks ook wel: Ἴλιον (Ílion); Latijn: Troia / Ilium; Turks: Truva; Hettitisch: Taruisa / Wilusha) is bekend uit verhalen in de mythologie, zoals de oude Griekse heldendichten Ilias en Odyssee van Homerus en het ...

Was Hector de broer van Paris?

Hij is een zoon van de Trojaanse koning Priamos en Hekabe, en daarmee een broer van Paris, Helenos, Troïlos en van Kreousa, Kassandra en Polyxena. Hij was met Andromache getrouwd en had met haar een zoon, Astyanax.

Wie viel Troje aan?

Nadat Paris Helena mee had genomen naar Troje, trokken alle Grieken gezamenlijk ten strijde tegen Troje. Na een tienjarige strijd verloren de Trojanen de oorlog van de Grieken door de list met het paard van Troje.

Waar komt de naam Hector vandaan?

Hector is een Franse jongensnaam. Het betekent `bezitter`.

Wie vocht er in de Trojaanse oorlog?

Homeros' boek de Ilias (Ἴλιον = Troje) is een epos, dat een episode uit het laatste jaar van de tien jaar durende oorlog tegen Troje beschrijft. Een coalitie van Grieken, die Homeros Achaeërs noemt, zou onder leiding van koning Agamemnon Troje hebben belegerd en ingenomen. De Trojanen noemt hij Dardanoi (Δάρδανοι).

Wie heeft Achilles vermoord?

Dood van Achilles Volgens de meeste verhalen werd Achilles vermoord door een pijl, afgeschoten door Paris. In sommige legenden wordt daarbij verteld dat die pijl in Achilles' hiel geschoten werd, dat de pijl giftig was of dat de pijl geleid werd door Apollo.

Wie bedacht het Trojaanse paard?

Verhaal. Het Trojaanse paard vormt een episode in het verhaal van de Trojaanse Oorlog. Omdat de Grieken er maar niet in slagen de stad Troje in te nemen bedenkt Odysseus een list. De Grieken bouwen een reusachtig houten paard waarin soldaten zich verstoppen.

Wat was de zwakke plek van Achilles?

Om hem onkwetsbaar te maken had zijn moeder, de zeenimf Thetis, hem in de rivier de Styx gedompeld. Ze hield hem hierbij vast aan zijn hiel, waardoor deze niet in aanraking was geweest met het water. Zo was het enige zwakke punt van Achilles zijn hiel. Een zwakke plek of teer punt noemt men ook wel een achilleshiel.