Inhoudsopgave:

 1. Hoe achteruit rolschaatsen?
 2. Hoe draai je een rondje op rolschaatsen?
 3. Hoe rem je met rollerskates?
 4. Hoe rollerskaten?
 5. Hoe moeilijk is rolschaatsen?

Hoe achteruit rolschaatsen?

Door je ene voet horizontaal achteruit te steken en over de grond te laten slepen, loodrecht op je rijrichting, rem je af. Doe dit in begin aan een heel trage snelheid, want het heeft wat oefening nodig vooraleer je het onder de knie hebt. Als je remblokjes voor- of achteraan je skates hebt, kan je deze ook gebruiken.

Hoe draai je een rondje op rolschaatsen?

Draai met je schouders mee in de richting die je uit wilt, en leun mee in de bocht om je evenwicht te bewaren. Zorg ervoor dat je je knieën wat gebogen houdt zodat je stabiel staat. Probeer te springen. Zet een paar keer af en breng je rolschaatsen dan bij elkaar, hurk wat dieper en maak een sprongetje.

Hoe rem je met rollerskates?

Houd je zwaartepunt naar voren. Breng vervolgens de skeeler met het remblokje naar voren, maar blijf ervoor zorgen dat de skeelers niet te ver uit elkaar zijn. Trek je tenen omhoog, zodat het remblokje op de weg komt. Hoe meer je duwt op het remblokje, hoe sneller je remt.

Hoe rollerskaten?

THEY SEE ME ROLLIN': 9 tips voor als je begint met rolschaatsen
 1. Koop de juiste maat. ...
 2. Koop bescherming. ...
 3. Kies een plat stuk weg uit. ...
 4. Neem iemand mee. ...
 5. Leun lichtjes naar voor. ...
 6. Leer zo snel mogelijk remmen. ...
 7. Ontspan. ...
 8. Beweeg je benen in een vloeiende beweging.

Hoe moeilijk is rolschaatsen?

Dat is volkomen normaal; blijf de houding oefenen tot het lukt. Het is moeilijk om helemaal stil te staan op rolschaatsen of skates. Als het eenmaal lukt kun je je houding gaan corrigeren door je rolschaatsen een klein beetje te bewegen, dan kun je de balans beter bewaren.