Inhoudsopgave:

  1. Waar kan je bureaustoelen testen?
  2. Wat is een goede bureaustoel Ikea?
  3. Welke bureaustoel moet ik kopen?
  4. Hoe moet ik op mijn bureaustoel zitten?
  5. Hoe moet je je bureaustoel instellen?

Waar kan je bureaustoelen testen?

Wil je graag een goede ergonomische bureaustoel aanschaffen maar deze eerst testen? Geen probleem bij ons! We komen kosteloos naar jou toe om te kijken welke bureaustoel, zadelkruk of ander ergonomisch hulpmiddel jou aanspreekt. En vervolgens kun je deze testen op je eigen werkplek.

Wat is een goede bureaustoel Ikea?

Ikea heeft redelijke stoelen, althans die in de hoge prijsklasse. De Consumentenbond, die een jaar geleden stoelen testte, kwam uit op de Ikea Verksam (199 euro), die als beste uit de test kwam en 'redelijk' werd bevonden. 'Een goede bureaustoel voor minder dan 1000 gulden hebben we niet gevonden', was de conclusie.

Welke bureaustoel moet ik kopen?

Welke bureaustoel moet je kopen? - Koop een ergonomische bureaustoel die instelbaar is zodat je lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier ondersteund word. - Een burostoel met armsteunen die minstens in hoogte, breedte en diepte instelbaar zijn tot vlak naast je lichaam.

Hoe moet ik op mijn bureaustoel zitten?

Neem plaats op uw bureaustoel en stel de zithoogte zodanig in dat uw knieën een hoek van 90 graden maken. N.B. Indien de stoel een schuifzitting heeft, dan kunt u de zitting aanpassen aan de lengte van uw bovenbenen. Blijf daarbij wel goed op de zitting zitten.

Hoe moet je je bureaustoel instellen?

Je bureaustoel instellen begint met je voeten plat op de grond. Stel vervolgens de zithoogte zo in dat je heupen lichtjes hoger komen dan je knieën. Dat heet zitten onder een open hoek. De hoek tussen je romp en bovenbenen zal immers groter dan 90° zijn.