Inhoudsopgave:

  1. Wat als je geld overmaakt naar een opgeheven rekening?
  2. Wat betekent rekening opgeheven?
  3. Kan je geld dat je hebt overgemaakt terugboeken?
  4. Wat als je geld stort op afgesloten rekening?
  5. Hoe BUNQ opzeggen?
  6. Hoe stort je geld op iemands rekening?

Wat als je geld overmaakt naar een opgeheven rekening?

Dit betekent dat het geld gewoon wordt overgemaakt als het verkeerd ingetypte rekeningnummer daadwerkelijk bestaat. ... Vraag dan aan je bank of ze het geld kunnen terughalen. Jouw bank neemt contact op met de bank waar de ontvanger de rekening heeft. Die bank vraagt de ontvanger om het geld weer terug over te maken.

Wat betekent rekening opgeheven?

Dat de bank uw rekening heeft opgeheven betekent niet dat die schuld daarmee is opgeheven. Het betekent alleen maar dat u geen gebruik meer mag/kan maken van de rekening. De bank heeft gewoon het recht om het openstaande bedrag bij u te innen.

Kan je geld dat je hebt overgemaakt terugboeken?

Dat ligt eraan hoe je de overboeking hebt gedaan. Bij een automatische incasso kun je een overboeking storneren, wel zo handig. Tot 8 weken na de datum van afboeking kan je, in principe zonder opgave van redenen, daar je bank opdracht toe geven. Helaas kan dit bij een foute overboeking naar een rekeningnummer niet.

Wat als je geld stort op afgesloten rekening?

Een overschrijving naar een afgesloten rekening wordt automatisch teruggestuurd naar je rekening. Je tikt een fout in het rekeningnummer. Bij zo'n fout is de kans groot dat de overschrijving niet wordt uitgevoerd. Elk rekeningnummer heeft een controlegetal om zo'n vergissingen uit te sluiten.

Hoe BUNQ opzeggen?

Klik op Accounts, daarna op je profielfoto rechtsboven, My Membership, onderaan op Downgrade en kies "Deactivate Cards". Daarna wordt je terug gezet op het gratis pakket. Als je echt alles wil opheffen moet je even support contacten via Private Matters (waar je My Membership koos kies je dan voor Private Matters).

Hoe stort je geld op iemands rekening?

Geld afgeven in de bank voor de rekening van iemand anders, dat is een verrichting aan het loket en je moet er kosten voor betalen. Dat kan tot 7 euro gaan. Als je het geld eerst op je eigen rekening laat zetten en het dan zelf overschrijft via de 'self banking' of via de computer, dan kost het je niets.