Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Antilliaan?
  2. Hoe noem je iemand die van Curaçao komt?
  3. Wat voor taal spreken Antillianen?
  4. Wat is Antaliaans?
  5. Wat zijn de gewoontes in Curaçao?

Wat is een Antilliaan?

Onder de noemer Antillianen zijn in Nederland de inwoners van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden en hun nazaten bekend. Het betreft de inwoners van de Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, en de Bovenwindse eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius.

Hoe noem je iemand die van Curaçao komt?

iemand uit Curaçao. iemand die afkomstig is uit Curaçao; inwoner van Curaçao.

Wat voor taal spreken Antillianen?

Papiamento is een taal die is ontstaan uit Afrikaanse dialecten, Spaans, Portugees, Engels en Nederlands en wordt door de bevolking op de Benedenwindse eilanden (Curaçao, Bonaire en Aruba) gesproken.

Wat is Antaliaans?

van, uit, in de Antillen. van de Antillen; uit de Antillen; in de Antillen; behorend bij de Antillen; kenmerkend voor de Antillen. Voorbeelden: DJ Mazz is Italiaans, via de hiphop-scene kent hij veel Surinamers en zijn vriendin, met wie hij binnenkort op vakantie gaat naar Marokko, is Antilliaans.

Wat zijn de gewoontes in Curaçao?

Wat zijn belangrijke tradities op Curaçao? De eilanden van Caribisch Nederland zijn beïnvloed door veel culturen. De Nederlandse, de Franse, de Afrikaanse. Dit zorgt voor een unieke stijl op de eilanden met hun eigen ritmische dansen (met veel slagwerk door de Tambu) en eigen kunst.