Inhoudsopgave:

  1. Hoe heet Taiwan?
  2. Hoeveel landen erkennen Taiwan?
  3. Hoe noem je iemand die uit Taiwan komt?
  4. Wie erkennen Taiwan?
  5. Waar staat Taiwan om bekend?

Hoe heet Taiwan?

Taiwan, de gebruikelijke naam voor Republiek China, niet te verwarren met de Volksrepubliek China, is afgeleid van het grootste eiland van het Taiwanese grondgebied. Dit eiland, voorheen ook bekend als Formosa, wordt ook door zijn inwoners Taiwan genoemd.

Hoeveel landen erkennen Taiwan?

Maar Taiwan wordt door slechts zeventien landen in de wereld erkend als onafhankelijke staat en dat aantal is de afgelopen jaren gedaald. De meeste daarvan zijn bovendien kleine en weinig invloedrijke landen; Paraguay en het Vaticaan zijn de belangrijkste bondgenoten die Taiwan nog heeft.

Hoe noem je iemand die uit Taiwan komt?

Het woord Taiwanese staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.

Wie erkennen Taiwan?

De facto is Taiwan onafhankelijk, maar de rest van de wereld erkent die onafhankelijkheid niet. China beschouwt Taiwan als een Chinese provincie, en dus is het voor een land schadelijk voor de diplomatieke betrekkingen met China om Taiwan als zelfstandig land te erkennen.

Waar staat Taiwan om bekend?

Taiwan staat vooral bekend om zijn dichtbevolktheid en mooie natuur. Op het hoofdeiland vind je 6 Nationale parken en verschillende berggebieden. Er zijn 4 bergen van meer dan 3500 meter hoogte waarvan Yu Shan met 3952 meter de hoogste is.