Inhoudsopgave:

 1. Hoe pocheer je?
 2. Wat kun je pocheren?
 3. Wat is gepocheerd fruit?
 4. Wat is pocheren van vlees?
 5. Welke gevogelte delen zijn geschikt om te pocheren?
 6. Wat is het verschil tussen koken en pocheren?
 7. Wat betekent Keukenterm?
 8. Welke kooktechnieken zijn er?
 9. Wat is het verschil tussen blancheren en koken?

Hoe pocheer je?

Bij pocheren wordt de vis langzaam gegaard in een vloeistof die net onder het kookpunt blijft. Door na het koken het vuur zachter te zetten en enkele minuten te wachten, bekom je een temperatuur van om en bij de 90° C, de ideale temperatuur om te pocheren.

Wat kun je pocheren?

Pocheren kan gebeuren in water met een scheutje azijn, in bouillon of in wijn. Deze techniek is vooral geschikt voor kwetsbaar voedsel, zoals de genoemde eieren, maar ook vis of fruit. Bij hard koken of bakken kunnen deze voedingsmiddelen gemakkelijk uit elkaar vallen door de beweging van het water.

Wat is gepocheerd fruit?

Pocheren is een bereidingswijze waarbij voedsel heel zachtjes gaar wordt gemaakt. Dat gebeurt bij temperaturen vlak onder het kookpunt: typisch tussen de 80 en 95 graden Celsius. ... Ook kun je hiermee smaak aan voedsel geven. Bovendien krijgt gepocheerd voedsel vaak een smakelijke sappigheid.

Wat is pocheren van vlees?

Pocheren is het langzaam garen van stukken vlees in een kruidige bouillon of andere vloeistof, net onder het kookpunt. Vooral malse stukken vlees zoals biefstuk komen hiervoor in aanmerking.

Welke gevogelte delen zijn geschikt om te pocheren?

Kalfs- en lamshersenen pocheer je in een warme court-bouillon. Je kunt gevogelte pocheren in een warme vloeistof zoals een bouillon of een fond.

Wat is het verschil tussen koken en pocheren?

Koken doen we bij een kooktemperatuur van 100°C, pocheren gebeurt op een temperatuur van ongeveer 80°C. Doordat de vloeistof niet gaat koken, blijven ook de ingrediënten heel. Een techniek die vooral geschikt is bij het klaarmaken van vis en eieren.

Wat betekent Keukenterm?

Het begrip keuken heeft 3 verschillende betekenissen: 1) vertrek om in te koken. vertrek dat erop is ingericht om er te koken en eventueel ook te eten. 2) manier van koken. specifieke en karakteristieke wijze waarop gerechten bereid worden; bereiding; manier van koken.

Welke kooktechnieken zijn er?

Wij zetten even alle kooktechnieken voor jou op een rijtje!
 • Bakken. Het bakken in de pan is een korte techniek die geschikt is voor bijvoorbeeld malse porties vlees, vis, gevogelte, groenten en aardappels. ...
 • Braden. ...
 • Frituren. ...
 • Grillen. ...
 • Koken. ...
 • Pocheren. ...
 • Roerbakken/wokken. ...
 • Smoren.

Wat is het verschil tussen blancheren en koken?

Bij blancheren kook je een voedingsmiddel heel kort. Dit kun je doen door de producten kort onder te dompelen in kokend water of in ruim water kort aan de kook te brengen. Bij pocheren maak je een product heel langzaam gaar door het in een vloeistof te leggen van 90˚C. ...