Inhoudsopgave:

 1. Wat te doen bij lekkage van de buren?
 2. Wat te doen bij lekkage in muur?
 3. Wie betaald de waterschade?
 4. Wat moet je doen bij een lekkage?
 5. Is waterschade gedekt?

Wat te doen bij lekkage van de buren?

Neem contact op met uw eigen verzekeraar Met de oorzaak van de schade kunt u contact opnemen met uw eigen opstal- en inboedelverzekeraar. Deze zullen doorgaans de meeste schade welke ontstaat door water afkomstig van uw buren voldoen, de oorzaak is bij deze melding van groot belang.

Wat te doen bij lekkage in muur?

Bel zo snel mogelijk jouw lokale lekkage specialist. Maak foto's van de waterschade én het lek in de muur. Bel je verzekeraar en meld de waterschade.

Wie betaald de waterschade?

Waterschade is gedekt door de woningverzekering. Die polis dekt meerdere gevaren (brand, ontploffing, stormschade,…) en onvoorziene schade door water aan woning en inboedel. De verzekering dekt ook de eventuele aansprakelijkheid van de verzekeringsnemer wanneer een schadegeval schade aan derden berokkent.

Wat moet je doen bij een lekkage?

Wat te doen bij een lekkage aan het plafond?
 1. Draai de hoofdkraan dicht.
 2. Neem direct zelf maatregelen om waterschade te beperken.
 3. Maak foto's van de schade.
 4. Bel uw verzekeraar.
 5. Achterhaal de oorzaak van de lekkage. ( Lekdetectie)
 6. Bel een loodgieter voor reparaties.

Is waterschade gedekt?

Vergoeding waterschade bij directe neerslag Schade door regen, hagel, sneeuw, smeltwater en terugstromend rioolwater is met de neerslagclausule op bija elke inboedel- en opstalverzekering gedekt. ... Dat geldt ook voor schade die ontstaat als neerslag binnenkomt door openstaande ramen, deuren of luiken.