Inhoudsopgave:

 1. Kan een kat een kip aanvallen?
 2. Kan een kat met een konijn?
 3. Hoe gaan konijnen en katten samen?
 4. Welk dier jaagt op kippen?
 5. Welke dieren gaan goed met konijnen?

Kan een kat een kip aanvallen?

Katten willen wel eens achter een kipje aanjagen, maar ze daadwerkelijk verwonden doen slechts weinig katten. De katten die van u zijn, zullen uw kippen accepteren als dieren die er nu eenmaal bij horen, terwijl ze soms wel jachtgedrag vertonen ten opzichte van kippen van andere mensen in de buurt.

Kan een kat met een konijn?

Om maar met het belangrijkste te beginnen: Wees niet bang, het houden van katten samen met knaagdieren als cavia's en hamsters, konijnen of zelfs vogels is niet per definitie onmogelijk. Veel dierenbezitters melden zelfs dat de verschillende dieren zelfs goede vrienden kunnen worden!

Hoe gaan konijnen en katten samen?

Je kunt jouw kat ook in de buurt van de kooi van je konijn aaien en knuffelen. Zo kunnen beide dieren op veilige afstand aan elkaar wennen. De volgende stap is het in contact brengen van de viervoeters. Dit doe je nog steeds afgescheiden door een kooi.

Welk dier jaagt op kippen?

Niet alleen vossen maar ook steenmarters, loslopende honden en eventueel roofvogels laten een gemakkelijk bereikbaar hapje niet liggen. Hoe zou je zelf zijn? Bovendien durven ook bruine ratten en wezels wel eens kippeneieren te stelen. Je hebt er dus alle belang bij om de kippen op een veilige manier te huisvesten.

Welke dieren gaan goed met konijnen?

Hieronder bespreek ik een aantal diersoorten die wel eens samen met konijnen gehouden worden.
 • Konijnen en cavia's. ...
 • Konijnen en kippen. ...
 • Konijnen en katten. ...
 • Konijnen en honden. ...
 • Konijnen en geiten. ...
 • Conclusie.