Inhoudsopgave:

  1. Wat is OLMA reuzel?
  2. Waar koop ik talg?
  3. Welke reuzel is het beste?
  4. Hoe smaakt reuzel?
  5. Is smout gezond?
  6. Wat is de beste pomade?
  7. Hoe werken met reuzel pomade?
  8. Hoelang kan je smout bewaren?
  9. Waar komen kaantjes vandaan?

Wat is OLMA reuzel?

Saindoux | Reuzel is een gesmolten varkensvet, gefiltreerd en geraffineerd.

Waar koop ik talg?

Talg is in bijna elke supermarkt te koop maar een medewerker zal je glazig aankijken als je er om vraagt. Probeer echter de merknaam en gegarandeerd hoor je een “oh dat”: Ossewit. De witte blokken waarin je heerlijke frieten bakt. Als je alleen maar gaat frituren zou ik adviseren om deze te halen.

Welke reuzel is het beste?

Wanneer je een hoge kuif wilt, waarbij je wel glans wilt maar geen vet, dan is de blauwe Reuzel perfect. Sommige vinden echter de blauwe reuzel wat lastiger aan te brengen in het haar dan de rode. Blauwe Reuzel hard niet uit in het haar en je haar blijft dus soepel maar wel goed in model gedurende de dag.

Hoe smaakt reuzel?

Reuzel is puur varkensvet en is afkomstig uit het vet van dierlijk weefsel. Dat gebeurd door middel van renderen. Tijdens dit proces kan vet worden gescheiden door het weefsel te koken, stomen of drogen. Varkensvet heeft een milde smaak die overeenkomt met ossewit (Blanc de bœuf), ofwel gerendeerd rundervet.

Is smout gezond?

Verzadigde vetten zoals kokosolie, ghee, smout, ossewit, spekvet, eendenvet, en roomboter zijn goede vetten en de beste keuze. Dit zijn stabiele en ontstekingswerende vetten, ze beschermen tegen oxidatie en hebben tevens nog andere belangrijke gezondheidsvoordelen.

Wat is de beste pomade?

Reuzel Blue Strong Hold Het is de sterkste pomade op water-basis van Reuzel. Het is dan ook geen verassing dat deze bovenaan de lijst staat.

Hoe werken met reuzel pomade?

Het aanbrengen van een haarpommade kun je op twee manieren doen. Je kunt het product aanbrengen op vochtig/handdoek droog haar of op droog haar. Bij het aanbrengen van een haarpommade op vochtig haar creëer je het effect 'wet-look' wanneer het haar uiteindelijk is opgedroogd.

Hoelang kan je smout bewaren?

Extra info:
Mogelijke allergenengeen
Kan sporen bevatten vanGluten, eieren, (aard)noten, soja, melk, selderij, mosterd, sesamzaad, zwaveldioxide
Bewaren bijgekoeld bewaren onder de 4°C
Houdbaarheidmin. 14 dagen
Verpakkingswijzevacuüm

Waar komen kaantjes vandaan?

Kaantjes worden verkregen bij het uitbakken van varkensvet afkomstig van de buik van het varken. Het verse varkensvet wordt eerst tot gewenste grootte verkleind. Het verkleinen is nodig om de juiste “korrel” te krijgen en zodat de reuzel tijdens het smelten vrij kan komen.