Inhoudsopgave:

  1. Welke jam bij pindakaas?
  2. Is pindakaas en jam lekker?
  3. Hoe smeer je een broodje pindakaas?
  4. Hoe slecht is Jam?
  5. Hoe smeer je een broodje?
  6. Hoe maak je pindakaas minder droog?

Welke jam bij pindakaas?

Pindakaas en jam Daar is geen twijfel over mogelijk. Waar wel over de discussieren valt is of de 'gele' of 'rode' jam het lekkerste is. Variatietip: doe eens gek en voeg er nog stukjes banaan aan toe.

Is pindakaas en jam lekker?

Pindakaas + jam Maar, los daarvan is het wel echt een goddelijke combinatie waar je beter naar kunt grijpen dan een zoet taartje van de patisserie-afdeling. Met een beetje fantasie proeft het trouwens net zo lekker. Een nootachtige smaak met aardbeien of frambozen op een knapperige bodem.

Hoe smeer je een broodje pindakaas?

Smeer de pindakaas gelijkmatig op een sneetje brood.
  1. Roer de pindakaas eerst even, om het zachter te maken en gemakkelijker smeerbaar. ...
  2. Als je boter gebruikt, smeer dan eerst boter op je boterham, voor je er pindakaas op smeert.

Hoe slecht is Jam?

Gezond: nee. Maar ook weer niet zó ongezond. Jam bevat geen vet, maar wel veel suiker. Als je het als broodbeleg gebruikt, weegt dat laagje jam ongeveer 15 gram, dus dan valt de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt best mee: 7-8 gram.

Hoe smeer je een broodje?

Houd de botervloot in je aangedane hand. Als dit niet lukt, zet je de boter op de tafel en leg je aangedane hand er bovenop. Open de botervloot met je goede hand. Gebruik de aangedane hand om boter op je brood te smeren.

Hoe maak je pindakaas minder droog?

Als het mengsel te droog dreigt te worden, doe er dan een scheutje olie bij, ook een scheutje gember siroop en/of citroensap kan het wat smeuïger maken en de gember is een heerlijke combi met de pinda.