Inhoudsopgave:

  1. Wat lijkt op een Green Egg?
  2. Waarom is de Green Egg zo duur?
  3. Wat is het verschil tussen Green Egg en black bastard?
  4. Waar is een Green Egg van gemaakt?
  5. Wat is er bijzonder aan Green Egg?
  6. Hoe lang gaat een Green Egg mee?
  7. Wat is een black bastard?
  8. Hoe lang brandt een Green Egg?

Wat lijkt op een Green Egg?

The Columbus Large biedt ruimte voor ongeveer 10 personen en is een prima alternatief voor de Big Green Egg Large. Het grote grote voordeel van The Columbus kamado's is toch wel de prijs. Ze zijn vergeleken met de gevestigde A-merken, en dus ook vergeleken met de Big Green Egg's, erg scherp geprijsd.

Waarom is de Green Egg zo duur?

Ook over de prijs is de BGE-expert duidelijk. “Het kost wat, maar een goedkope barbecue die veel meer houtskool verbruikt, na vijf jaar kapot is en dan vervangen moet worden, is veel duurder.” Mensen die eenmaal een Big Green Egg hebben gekocht, willen – net als Hans – niets anders meer.

Wat is het verschil tussen Green Egg en black bastard?

Het belangrijkste verschil in het uiterlijke aspect is echter de zwarte kleur van de Black Bastard, tegenover het klassieke groen van de Big Green Egg. Dat is niet alleen een kwestie van smaak, maar maakt de BGE ook direct herkenbaar als het topstuk onder de barbecues.

Waar is een Green Egg van gemaakt?

De Big Green Egg is al sinds 1974 op de markt en uniek in zijn soort. Het is de enige kamado bbq die wordt geproduceerd in een hypermoderne fabriek in Mexico en die is vervaardigd van keramiek waarbij gebruik is gemaakt van NASA technologieën.

Wat is er bijzonder aan Green Egg?

Wat maakt de Big Green Egg zo bijzonder? ... Omdat er niet of nauwelijks warmte verloren gaat kun je zelfs bij extreme temperaturen onder nul de Big Green Egg gebruiken. Ook bijzonder: de Big Green Egg kun je op de graad nauwkeurig instellen. Het temperatuurbereik is tussen de 70 en maar liefst 350 graden Celsius.

Hoe lang gaat een Green Egg mee?

Een Big Green Egg gaat een leven lang mee, zeker als je hem goed onderhoudt. Benieuwd wat jij zelf kan doen om je EGG te onderhouden? In deze instructievideo laten we het je zien!

Wat is een black bastard?

Alleen de naam is al reden genoeg om er een te willen hebben Maar als je het ons vraagt, geen klinkt zo stoer als “The Black Bastard”. Natuurlijk is deze Kamado barbecue zwart. ... De Black Bastard is gemaakt van de zeer hoogwaardige keramieksoort Cordieriet. Hij weegt wel wat.

Hoe lang brandt een Green Egg?

Grote stukken, extreem hard (je kunt tot 10 uur grillen op 200 graden op dezelfde batch houtskool) en neutraal qua smaak. Het is niet voor niets dat vrijwel al onze klanten hierop koken. En met de 4=3 actie bij afhalen is hij ook nog eens enorm voordelig met € 15 per zak.