Inhoudsopgave:

 1. Welke planten tussen tegels?
 2. Wat tussen tegels?
 3. Wat is de beste manier om onkruid tussen tegels te verwijderen?
 4. Wat tussen klinkers?
 5. Hoeveel afstand tussen Staptegels?
 6. Wat zijn Staptegels?

Welke planten tussen tegels?

Planten tussen de stenen
 • het stekelnootje (Acaena buchananii, wintergroen)
 • steenanjer (Dianthus deltoides 'Briliiant', wintergroen)
 • alpengemkers (Houstonia caerulea 'Millard's Variety')
 • vetmuur (Sagina subulata, wintergroen)
 • vetkruid (Sedum acre, wintergroen)
 • tijm (Thymus praecox 'Purple Beauty', wintergroen)

Wat tussen tegels?

Door middel van een uithardende voegzand of voegmortel. Het voegzand wordt tussen de droge tegels of klinkers geveegd. Zodra de voeg nat gemaakt wordt zal het voegsel uitharden. Hierdoor krijgt u een dichte voeg waar onkruid zich niet in kan hechten.

Wat is de beste manier om onkruid tussen tegels te verwijderen?

De meest effectieve manier voor het verwijderen van onkruid is met de hand. U kunt regelmatig opkomend onkruid uit de grond trekken met de hand of met een speciale onkruidbezem of onkruidborstel. Het is belangrijk om het onkruid met wortel en al uit de grond te trekken, om zo te voorkomen dat het snel weer opkomt.

Wat tussen klinkers?

Zand is het meest gebruikte voegmiddel voor een klinkerterras. Voegen met zand heeft een aantal voordelen: het is goedkoop, makkelijk aan te brengen en geeft het terras een natuurlijke uitstraling. Zand is minder geschikt voor brede voegen, omdat het bij zware regen uitspoelt.

Hoeveel afstand tussen Staptegels?

Hou voor kleine paadjes of onderbroken stapstenen bijvoorbeeld in het gazon minimaal 25 tot 30 cm aan. Bij een onderbroken pad dienen de stenen 60 à 70 cm (hart op hart) uit elkaar te liggen (zie illustratie). Indien deze afstand meer of minder bedraagt zal het tuinpad niet lekker lopen.

Wat zijn Staptegels?

Het woord zegt het al: staptegels zijn kleine, losse tegels waarmee je een looppad creëert. Hiermee elimineer je grote bestrate oppervlaktes en zorg je voor een goede balans. Staptegels zijn niet alleen erg praktisch, maar ook sierlijk. Steeds vaker worden ze gebruikt om een bepaalde sfeer vorm te geven.