Inhoudsopgave:

 1. Wat is hinken?
 2. Wat is een mank?
 3. Hoe lang hinkt gij op twee gedachten?
 4. Wat is mank lopen?
 5. Waarom hinkt gij op twee gedachten?
 6. Wat is kreupel lopen?
 7. Wat is een ander woord voor kreupel?
 8. Hoe loop je mank?
 9. Wat betekent kreupelen?
 10. Wat te doen als hond mank loopt?
 11. Wat is een kreupel paard?

Wat is hinken?

hinken - Werkwoord 1. (inerg) ongelijk lopen omdat men slechts op één been steunen kan ♢ Hij verzwikte zijn voet en heeft daarna een beetje gehinkt, maar het bleek niet ernstig.

Wat is een mank?

(-er, -st), gebrekkig loopende, kreupel: mank gaan, loopen; mank zijn aan den linkervoet; — (fig.) gebrekkig, niet gaaf; — (fig.) aan hetzelfde euvel mank gaan, hetzelfde zedelijk gebrek hebben; — deze vergelijking gaat mank, past niet in alle deelen. MANKHEID.

Hoe lang hinkt gij op twee gedachten?

In hoofdstuk 18, vers 21 staat: “Daar sprak Elia het volk als volgt toe: 'Hoe lang blijft u nog op twee gedachten hinken? Als de Heer God is, volg hem dan; is Baäl het, volg dan hem” (Nieuwe Bijbelvertaling, 2004).

Wat is mank lopen?

Onder mank lopen wordt een afwijkend looppatroon verstaan. Hiervoor zijn verschillende oorzaken, waaronder vaak heupafwijkingen. Mank lopen vereist nadere analyse.

Waarom hinkt gij op twee gedachten?

Wie op twee gedachten hinkt, twijfelt ergens over en kan geen keuze maken. Je bent besluiteloos.

Wat is kreupel lopen?

dusdanig aan lichamelijk letsel onderhevig dat men zich niet of niet goed kan voortbewegen.

Wat is een ander woord voor kreupel?

gebrekkig, hinkend, mank. als synoniem van een ander trefwoord: gebrekkig (bn) : gehandicapt, hulpbehoevend, invalide, kreupel, lam, malheureus, mismaakt, misvormd, verminkt, wrak, ziekelijk, zwak.

Hoe loop je mank?

De uiteindelijke oorzaak van het mank lopen kan variëren van een doorn in een zoolkussen tot een kneuzing of verrekking tot een botbreuk tot een heup of elleboog uit de kom. Ook artrose, een gescheurde kruisband of patella luxatie kan de oorzaak voor het mank lopen zijn. Wanneer naar de dierenarts?

Wat betekent kreupelen?

kreupel slaan, een persoon of dier dusdanig letsel toebrengen dat het zich voortbewegen blijvend bemoeilijkt of onmogelijk wordt.

Wat te doen als hond mank loopt?

Wanneer naar de dierenarts? Zoals aangegeven is mank lopen een uiting van pijn. Als je hond direct na een verstapping een aantal passen mank loopt, maar zich daarna hersteld dan is er geen reden om naar de dierenarts te gaan. Als de kreupelheid echter aanhoudt is het wel verstandig je hond te laten onderzoeken.

Wat is een kreupel paard?

Maar ongeacht de ernst is er sprake van kreupelheid als het paard één of meer benen niet normaal voortbeweegt en daardoor een onregelmatige gang vertoont of helemaal niet meer kan bewegen.