Inhoudsopgave:

  1. Hoe werkt thuis laseren?
  2. Welke laser is het beste voor ontharen?
  3. Hoe snel werkt IPL thuis?
  4. Hoeveel laserbehandelingen nodig bikinilijn?
  5. Hoe vaak IPL thuis?

Hoe werkt thuis laseren?

Zoals bij alle op licht gebaseerde behandelingen, werkt IPL door een golflengte in de huid uit te zenden, die in het geval van ontharing op pigment is gericht. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Dit verandert het snel in warmte en doodt vervolgens de groeiende cellen die het haarzakje maken.

Welke laser is het beste voor ontharen?

Definitief ontharen: de beste methode Hairless Laser Clinics is er achter gekomen dat de beste methode voor definitief ontharen de Soprano Laser behandeling is. Je hebt namelijk minder behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Hoe snel werkt IPL thuis?

Maar er zijn ook veel verschillen tussen IPL- en laserapparaten....Verschil tussen laser en IPL.
LaserIPL
Duur van gemiddelde behandeling*45 min25 min
Aantal behandelingen nodig6 in 6 maanden3 - 4 in 2 maanden

Hoeveel laserbehandelingen nodig bikinilijn?

Vaak zijn er zes tot acht behandelingen nodig met pauzes van ongeveer zes weken. Dit komt doordat de haartjes in verschillende fases zitten. Zo heb je de groeifase, de overgangsfase en de uitvalfase. Bij de groeifase zitten de haartjes helemaal onderin het haarzakje, waarbij deze bij de behandeling worden vernietigd.

Hoe vaak IPL thuis?

Voor de behandeling met IPL moet je je eerst scheren. De eerste behandelperiode duurt 8 tot 10 weken. Elke twee weken moeten de haren worden behandeld. Na deze eerste periode pleeg je een keer per maand onderhoud met het IPL-apparaat.