Inhoudsopgave:

  1. Wat is het verschil tussen een pavlova in een meringue?
  2. Hoe blijft pavlova wit?
  3. Hoe ziet pavlova eruit?
  4. Hoe zie je dat pavlova goed is?
  5. Hoe weet je wanneer pavlova klaar is?

Wat is het verschil tussen een pavlova in een meringue?

Het grote verschil tussen pavlova en meringue is overigens de toevoeging van maizena. Hierdoor krijgt pavlova een krokante en knapperige buitenkant en een zachte, vochtige, plakkerige binnenkant. Echte meringue is juist stevig van binnen én van buiten.

Hoe blijft pavlova wit?

Als je wilt dat je pavlova echt spierwit wordt (en blijft) dan kan je het schuim beter heel lang drogen in plaats van bakken. Droog in dat geval de krans zo'n 5 uur op 80 ⁰C. Zet daarna de oven uit en laat de krans afkoelen in de oven.

Hoe ziet pavlova eruit?

Een Pavlova heeft een knapperige buitenkant maar een zachte kauwbare binnenkant met zoiets als een 'marshmallow' structuur. Hij moet dus niet echt vloeibaar zijn. Je zet de oven ook eerst heter zodat de buitenkant van het eiwit 'schrikt' en knapperig wordt.

Hoe zie je dat pavlova goed is?

Tijdens het afkoelen zal de pavlova scheuren en ietwat inzakken, geen paniek, dit hoort en maakt je pavlova juist mooi en prachtig en rustiek. Het kan ook zijn dat er hier en daar bij de bodem gesmolten suiker zichtbaar is, niets aan de hand, je pavlova is goed gelukt hoor!

Hoe weet je wanneer pavlova klaar is?

Perfecte schuimpjes zijn -voor mij- van buiten lekker bros en van binnen nog een beetje zacht, heerlijk! Bij een gemiddeld formaat duurt het ongeveer 2 uur voor de goed zijn. De meringues voelen dan droog aan en als je hem oppakt laat hij gemakkelijk los van het vel bakpapier.