Inhoudsopgave:

  1. Hoe warm water krijgen?
  2. Heb je gas nodig voor warm water?
  3. Hoe snel moet je warm water hebben?
  4. Hoeveel gas heb je nodig om water te verwarmen?
  5. Wat ipv CV-ketel?
  6. Hoe lang kan ik douchen met een warmtepomp?
  7. Waarom cv-ketel op 60 graden?
  8. Hoe weet ik wanneer water 60 graden is?

Hoe warm water krijgen?

Eisen temperatuur warm tapwater De temperatuur aan het mengtoestel of aan het tappunt in een woninginstallatie met circulatie en in een collectief leidingnet moet bij gebruik conform de ontwerpcondities ten minste 60 graden Celsius zijn.

Heb je gas nodig voor warm water?

Bijna 20 procent van je gasverbruik gaat op aan warm water voor de badkamer en keuken. ... In de meeste huishoudens hangt een combiketel op gas die niet alleen de verwarming regelt, maar ook zorgt voor warm water uit de kraan. Een huishouden verbruikt gemiddeld 270 m3 gas (210 euro; prijspeil 2020) voor warm water.

Hoe snel moet je warm water hebben?

Het duurt doorgaans wel even voordat er warm water uit de kraan komt. Dit heeft te maken met de afstand die het water vanuit de boiler moet afleggen naar de betreffende kraan. Hoe verder de boiler of combi ketel van de kraan af zit, hoe langer het duurt voordat het warme water de betreffende kraan heeft bereikt.

Hoeveel gas heb je nodig om water te verwarmen?

Het opwarmen van 1000 liter water kost ca. 4 m3. Voor een gemiddelde douchebeurt van 5 min (50 liter water) heb 0,2 m3 gas nodig. Stel: Jouw huishouden bestaat uit 4 personen die elke dag 5 minuten douchen, dan staat dat gelijk aan een gasverbruik van 292 m3 gas op jaarbasis.

Wat ipv CV-ketel?

Voor wie geen gas wil gebruiken, is een elektrische ketel (met boiler voor warm water) een mogelijkheid. Het is wel een prijzige keuze. Een warmtepomp is dan wel duurder in aanschaf, maar goedkoper en milieuvriendelijker in gebruik dan een elektrische ketel. Deze installatie verbruikt namelijk veel stroom.

Hoe lang kan ik douchen met een warmtepomp?

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler
Aantal literAantal minuten douchen
12030
10025
8020
5012.5

Waarom cv-ketel op 60 graden?

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstellingen van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas en vermindert de CO? uitstoot. Je energieverbruik gaat omlaag en dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Hoe weet ik wanneer water 60 graden is?

Hoe weet ik wanneer het water de juiste temperatuur heeft? Het water wordt gekookt in een waterkoker, in de kookpot of fluitketel. Het eenvoudigste zou zijn om dan de temperatuur van het water meten met een thermometer. Vervolgens moet je het water laten afkoelen tot de juiste temperatuur.