Inhoudsopgave:

  1. Waar komt de uitdrukking alle hens aan dek vandaan?
  2. Wat is hens?
  3. Is alle hens aan dek?
  4. Wat betekent in de hens steken?
  5. Is schouder hands?
  6. Wat is in de hens staan?
  7. Is het hands of hens?
  8. Welk deel arm is hands?

Waar komt de uitdrukking alle hens aan dek vandaan?

Het woord hens in alle hens aan dek is een verbastering (vervorming) van het Engelse woord hands in de uitdrukking all hands on deck. * Die uitdrukking komt uit de zeevaart. Het was het bevel aan de hands (matrozen) om direct aan dek te komen.

Wat is hens?

letterlijk handen, in de uitdrukking 'Alle hens aan dek' (iedereen aan de slag), van het Engelse All hands on deck. Brand (vuur), in de uitdrukking 'ín de hens staan' (in brand staan)

Is alle hens aan dek?

Als je hoort 'Alle hens aan dek! ' zit je waarschijnlijk op een schip, en is het de bedoeling dat iedereen aan de slag gaat. Hens komt van het Engels woord hands, en dat betekent 'handen'. Ergens is het misschien wel raar om alleen te zeggen dat de handen aan boord moeten.

Wat betekent in de hens steken?

in de - vliegen/steken/zetten in brand vliegen, steken. Herkomst onbekend, maar hensof hens ievoor 'brand' is wellicht van Rotterdamse origine. Al vermeld in Opoe Herfst.

Is schouder hands?

Regel 11 – Buitenspel Toelichting De schouder maakt geen deel uit van de arm bij het bepalen van hands. Het is daarom een deel van het lichaam waarmee een geldig doelpunt kan worden gescoord en daarom moet dit worden meegenomen in het beoordelen van buitenspel.

Wat is in de hens staan?

In taalkundige uitdrukkingen: letterlijk handen, in de uitdrukking 'Alle hens aan dek' (iedereen aan de slag), van het Engelse All hands on deck. Brand (vuur), in de uitdrukking 'ín de hens staan' (in brand staan)

Is het hands of hens?

[Eng.], tw., (sport) aanduiding dat een bal op verboden wijze met de hand is aangeraakt.

Welk deel arm is hands?

Toelichting De schouder maakt geen deel uit van de arm bij het bepalen van hands. Het is daarom een deel van het lichaam waarmee een geldig doelpunt kan worden gescoord en daarom moet dit worden meegenomen in het beoordelen van buitenspel.