Inhoudsopgave:

  1. Welke bio producten zijn er?
  2. Hoeveel bio producten heeft Carrefour?
  3. Hoe herken je biologische producten in de winkel?
  4. Waar kan je bio producten kopen?
  5. Hoeveel Carrefour winkels zijn er in Belgie?
  6. Wat zijn de nadelen van landbouw?
  7. Hoe kun je biologische producten herkennen?
  8. Welke supermarkt heeft veel biologische producten?

Welke bio producten zijn er?

In de supermarkt In zowat iedere supermarkt vind je een basisassortiment van bioproducten. Afhankelijk van de winkelketen vind je er biologisch brood, groenten, fruit, melk, yoghurt, eieren, vlees, pasta, koekjes, enz.

Hoeveel bio producten heeft Carrefour?

Vandaag telt Carrefour BIO zo'n 1.500 verschillende voedings- en andere producten. De andere engagementen van Carrefour worden de volgende weken bekendgemaakt. Wat daar zeker bij zal zijn, is dat de consument wordt aangespoord om lokale producten te kopen.

Hoe herken je biologische producten in de winkel?

U kunt als consument biologische producten herkennen aan het EU-logo voor biologische productie. Het EU-logo voor biologische productie is voor alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn gemaakt.

Waar kan je bio producten kopen?

Bioproducten zijn zowat overal te vinden. In de supermarkt vind je een basisassortiment, in gespecialiseerde biowinkels is het aanbod vaak diverser. Daarnaast kan je bij een aantal bioboeren ook rechtstreeks aankopen. Alle adressen waar bioproducten te vinden zijn, kan je terugvinden in de biopunten op deze website.

Hoeveel Carrefour winkels zijn er in Belgie?

Carrefour België, dat zijn 40 hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour market-supermarkten, ongeveer 300 lokale Carrefour express-shops en meer dan 200 Carrefour afhaalpunten.

Wat zijn de nadelen van landbouw?

Kosten. Een van de grootste nadelen van biologische landbouw zijn de hoge kosten. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden, dus de gewassen zijn veel kwetsbaarder voor plagen en andere ziekten. De landbouw is arbeidsintensiever omdat er veel met de hand wordt gedaan.

Hoe kun je biologische producten herkennen?

U kunt als consument biologische producten herkennen aan het EU-logo voor biologische productie. Het EU-logo voor biologische productie is voor alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn gemaakt.

Welke supermarkt heeft veel biologische producten?

Dirk heeft het grootste aandeel biologische producten, Albert Heijn heeft de meeste keuze in bio.