Inhoudsopgave:

 1. Wat is een cranio sacraal therapeut?
 2. Waar valt Cranio Sacraal Therapie onder?
 3. Wat is Cranio Sacraal therapie paard?
 4. Hoe werkt Cranio Sacraal?
 5. Wat is Crania?
 6. Wat is een osteopaat voor paarden?
 7. Wat doet Fasciatherapie?
 8. Wat kost osteopaat paard?
 9. Hoe lang paard rust na osteopaat?
 10. Wat is fascia in Nederlands?
 11. Wat is fascia massage?
 12. Hoe lang niet rijden na osteopaat?
 13. Wat is de fascia Generalis?

Wat is een cranio sacraal therapeut?

De craniosacraal therapeut is gespecialiseerd in het bepalen van de beweeglijkheid van de schedelbotten en de mate van spanning in het craniosacraal systeem en de in de rest van het lichaam. Heeft u meer psycho-emotionele klachten, dan zal hier tijdens het vraaggesprek meer de nadruk op liggen.

Waar valt Cranio Sacraal Therapie onder?

Veel zorgverzekeraars vergoeden cranio sacraal therapie vanuit aanvullende verzekering. Deze therapievorm valt onder alternatieve geneeswijzen. Bij geen enkel aanvullend pakket geldt ook het eigen risico. Kijk in het overzicht of je zorgverzekering de kosten vergoed.

Wat is Cranio Sacraal therapie paard?

Het is een behandelwijze die met uiterst subtiele technieken (geen manipulaties, wel mobilisaties) de blokkades van schedel tot wervelkolom opheft zodat het hersenvocht, dat door die wervelkolom stroomt, vrijelijk kan bewegen.

Hoe werkt Cranio Sacraal?

Het CranioSacraal Systeem biedt een lichamelijke toegang om inzicht te krijgen in de oorsprong van ziekte en/of probleem. Via aanraking en dialoog wordt een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het CranioSacraal Systeem heeft een eigen bewegingsritme.

Wat is Crania?

Crania - ( Lat. cranium = schedel), een Brachiopoda-soort, voorkomende van het onder-Siluur tot Recent. De C. hebben een bloeiperiode gehad in het onder-Siluur en een tweede groote ontwikkelingsperiode in het Krijt.

Wat is een osteopaat voor paarden?

Een osteopaat behandeld dus alle blokkades in het skelet. Daarnaast gaat de osteopathie ervan uit dat het paardenlichaam één samenwerkend geheel is. Dat wil zeggen dat alles met elkaar verbonden is en dat osteopathie zich dus ook kan richten op: de spieren, de bloedvaten, de schedel, de organen en het zenuwstelsel.”

Wat doet Fasciatherapie?

Fasciatherapie is een behandelings- en begeleidingsvorm voor pijn, bewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke en/of psychische aard. Als fasciatherapeut sla je een brug tussen de zuiver fysieke en de psychische benadering van klachten.

Wat kost osteopaat paard?

Osteopathie voor Paarden: De behandeling van een paard kost: € 99,-. Voorrijdkosten: € 39,- per adres. Graag contant betalen (u kunt ook pinnen).

Hoe lang paard rust na osteopaat?

Omdat een osteopatische behandeling een behoorlijke impact heeft op een paard adviseer ik om het paard na de behandeling een week rust te geven. Zo krijgt het paard optimaal de kans om te reageren op de behandeling en een nieuw evenwicht in zijn lichaam te vinden.

Wat is fascia in Nederlands?

Fascie of fascia (Latijn: fascia = band), ook wel peesblad genoemd, is een bindweefsel bij de mens en de meeste zoogdieren, dat een vlies vormt tussen of rond spieren, spiergroepen, botten, gewrichten en lichaamsholtes.

Wat is fascia massage?

Het verschil tussen klassieke en fasciale massage ligt voornamelijk in de diepte van de massage. De klassieke massage behandelt de spieren door de fascia heen, terwijl de fasciale massage meer aan het oppervlak van de spieren blijft. Dat betekent niet dat fasciale massage altijd vlak onder de huid blijft.

Hoe lang niet rijden na osteopaat?

Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling zal aangeraden worden het paard 5 a 7 dagen niet te laten werken, dus niet rijden en niet longeren. Wel is het goed het paard regelmatig aan de hand te laten stappen. Loslaten in de wei of paddock is prima, mits het paard niet extreem gaat rennen of bokken.

Wat is de fascia Generalis?

Fascie of fascia (Latijn: fascia = band), ook wel peesblad genoemd, is een bindweefsel bij de mens en de meeste zoogdieren, dat een vlies vormt tussen of rond spieren, spiergroepen, botten, gewrichten en lichaamsholtes.