Inhoudsopgave:

  1. Hoelang bloeit sering?
  2. Heeft een sering kalk nodig?
  3. Hoe kan ik een sering stekken?
  4. Hoe hoog wordt een Syringa?
  5. Heeft sering kalk nodig?
  6. Welke bloemen hebben kalk nodig?
  7. Welke aarde voor vlinderstruik?

Hoelang bloeit sering?

Seringen bloeien prachtig in mei, in juni zijn de meeste vormen van Syringa vulgaris uitgebloeid. Snoei sering direct na de bloei. Seringen kunnen uitgroeien tot enorme struiken die aan de onderkant kaal zijn.

Heeft een sering kalk nodig?

Seringen houden van een zonnige plek, en doorlatende, niet te droge grond met liefst wat klei of kalk erin.

Hoe kan ik een sering stekken?

Seringen planten zich voort door stekken of stekken In de herfst worden twijgen afgesneden en in een bak met water geplaatst. Als je aan de veilige kant wilt zijn, knip dan meer takken af ​​dan minder. Het water mag echter maar enkele centimeters hoog zijn. De takken kunnen hier wortels ontwikkelen.

Hoe hoog wordt een Syringa?

De bloeitijd is in april-mei. De Syringa vulgaris maakt de grootste en sterkst geurende bloemen van alle seringen. De bloemen zitten in vertakte trossen bij elkaar, waardoor er niet één, maar meer trossen tegelijk in bloei staan. De Syringa vulgaris is een flinke struik en wordt meestal 3 m hoog.

Heeft sering kalk nodig?

Standplaats en planten Seringen staan het liefst op kalkhoudende grond, maar zullen het ook goed op andere grondsoorten doen, mits deze goed doorlatend is. Aan zware kleigrond kunt u het beste zand en compost toevoegen. U kunt de sering ook in een kuip zetten. Regelmatig water geven is dan wel een vereiste.

Welke bloemen hebben kalk nodig?

Kalk heeft ook de eigenschap de grond minder zuur te maken: kalk maakt de pH waarde van de grond hoger. Kalkminnende planten zoals de vlinderstruik, buxus, clematis, druif, lavendel, seringen, gazongras en rozen groeien graag op een bodem met een hogere pH-waarde.

Welke aarde voor vlinderstruik?

De vlinderstruik houdt van een voedingsrijke, humusrijke, goed doorlatende grond. Daarnaast is het belangrijk dat de grond niet te zuur is, dus kalk strooien is belangrijk. Een geschikte grond is Pokon Aanplantgrond Tuinplanten Bio, deze houdt goed water vast en bevat bovendien plant-eigen schimmels.