Inhoudsopgave:

 1. Hoe lang duurt het voor een guppy bevalt?
 2. Hoeveel baby guppies per keer?
 3. Hoe zie je dat een Black Molly zwanger is?
 4. Hoe lang duurt het voor een vis bevalt?
 5. Wat te doen met kleine guppies?
 6. Hoeveel guppies kunnen in aquarium?
 7. Hoeveel babys krijgt een Black Molly?
 8. Is mijn ballon Molly zwanger?
 9. Hoe kun je zien dat een vis gaat bevallen?
 10. Hoe lang duurt het voor vissen eitjes uitkomen?
 11. Waarom eten guppies hun baby's op?
 12. Hoeveel liter hebben guppen nodig?
 13. Hoe kun je zien als een Guppy gaat bevallen?
 14. Hoeveel Black Molly in aquarium?

Hoe lang duurt het voor een guppy bevalt?

Guppen zijn gemiddeld vier weken zwanger, maar afhankelijk van de temperatuur en waterkwaliteit kan dit variëren tussen drie en zes weken.

Hoeveel baby guppies per keer?

Na een tijd bevalt ze en krijgt dan afhankelijk van het hoeveelste nest zo een 10-70 guppen per keer. Deze zijn nog zeer klein, ongeveer 4 a 5 mm. De eerste paar dagen leven ze nog van hun dooierzakje wat aan hun buik zit.

Hoe zie je dat een Black Molly zwanger is?

Kijk uit naar een zwangerschapsbuik. Vrouwtjes ontwikkelen een buik als ze zwanger zijn. ... Sommige soorten, zoals de molly, hebben een natuurlijk uitstekende buik, Deze zit echter meer naar voren, net onder de kieuwen.

Hoe lang duurt het voor een vis bevalt?

Goudvissen vertonen geen broedzorg. Na ongeveer vijf dagen (mede afhankelijk van de temperatuur van het water) komen de jongen uit en blijven dan nog enkele dagen aan de planten hangen. De ouders eten hun jongen op, u kunt de jongen of de ouders dan ook beter in een aparte bak zetten.

Wat te doen met kleine guppies?

De vrouwtjes worden een stukje groter dan de mannetjes. Guppy's zijn tropische visjes. Dit houdt in dat ze in een aquarium gehouden moet worden dat voorzien is van een aquariumfilter en een thermostaat om het water op temperatuur te houden. De Guppen doen het goed tussen een temperatuur van 20 en 26 graden Celsius.

Hoeveel guppies kunnen in aquarium?

Met een goed werkende filter en ruime beplanting en matige voedering mag je toch wel rekenen op 20 mannetjes of 10 vrouwtjes en 5 mannetjes. Ofwel deze vuistregel: zoveel guppies als de lengte v.h. aquarium, dus bij een lengte van 60 cm 20 vissen van 3cm.

Hoeveel babys krijgt een Black Molly?

Als de zwangere Black Molly zich goed voelt tijdens haar zwangerschap krijgt zij na ongeveer 28 dagen kleintjes. De Black Molly baby's komen levend ter wereld.

Is mijn ballon Molly zwanger?

Ze zijn levendbarend, ze leggen geen eitjes, de bevruchting van de eitjes gebeurt inwendig en er worden direct jongen geboren. Per bevalling worden er gemiddeld 20 tot 70 jongen geboren. De vrouwtjes kunnen sperma opslaan en verdelen voor meerdere bevruchtingen en de zwangerschap duurt ongeveer 28 dagen.

Hoe kun je zien dat een vis gaat bevallen?

Weet wanneer je vis op het punt staat te bevallen. Normaal gesproken duurt de zwangerschap tussen de 26 en 31 dagen. Als het vrouwtje moet bevallen wordt haar buik erg groot en wordt haar vlek donkerder. Haar maag wordt ook vierkanter (als een kartonnen doos) in plaats van ronder.

Hoe lang duurt het voor vissen eitjes uitkomen?

Na het afzetten bevrucht het mannetje de eieren. De eieren komen na 5 dagen uit. De jonge visjes hangen dan alleen nog maar aan de waterplanten en de aquariumwand. De eerste maanden zijn de ouders kannibaal en eten ze hun eigen jongen op.

Waarom eten guppies hun baby's op?

De ouderen zien hun jongen als voedsel aan omdat ze nog zo klein zijn. Als er voldoende beplanting is zullen er genoeg jonkies overblijven. De zwakkere babyguppen zullen een mindere overlevingskans hebben dan de sterkere jongen.

Hoeveel liter hebben guppen nodig?

Eisen en kenmerkenlijst van het Guppie
Lengte GuppyMannetje: 6cm. Vrouwtje 4-5 cm.
AquariumgrootteMinimaal 40-60 liter
Watertemperatuur20-25 graden
LevensduurVrouwtjes tot 2 jaar. Mannetjes 6-12 maanden.
pH, dH & gH7-8, 9-20º, 12-16

Hoe kun je zien als een Guppy gaat bevallen?

Wanneer een guppy zwanger is zal ze vier tot zes weken daarna bevallen. De zwangerschap is te herkennen aan de dikke buik en donkere vlek op hun achterlijf. Op een afstand is de drachtvlek al goed waarneembaar. Door de buikwand heen zijn eitjes en later de oogjes (zwarte puntjes) van de jongen te zien.

Hoeveel Black Molly in aquarium?

een goede regel voor hoeveel vissen in je aquarium kunnen is 1 cm vis per liter water, je moet er wel rekening mee houden dat je in de dierenwinkel vaak jonge dieren krijgt, en dat die dus nog kunnen groeien.