Inhoudsopgave:

  1. Waren piraten rijk?
  2. Wat is hetzelfde als zeerover?
  3. Wat is de betekenis van piraat?
  4. Wat heeft een piraat?
  5. Wat is een ander woord voor piraten?
  6. Wat heeft elke piraat nodig?
  7. Wat zegt de piraat?

Waren piraten rijk?

De piraterij werd pas redelijk effectief onderdrukt tijdens het hoogtepunt van het Romeinse Rijk, toen de Romeinen de controle verwierven over de hele Middellandse Zee. Julius Caesar, ooit gevangengenomen door piraten maar vrijgekocht door zijn rijke familie, bestreed fel de piraterij.

Wat is hetzelfde als zeerover?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: zeerover (zn): boekanier, flibustier, kaper, piraat, vrijbuiter, zeeschuimer.

Wat is de betekenis van piraat?

iemand die de zeeën bevaart en schepen aanvalt om deze buit te maken of te plunderen en de opvarenden te beroven of te gijzelen voor losgeld; iemand die zeeroof pleegt; zeerover; zeeschuimer. ... 2) bandiet. iemand die zich losbandig, onverantwoordelijk of immoreel g...

Wat heeft een piraat?

Verder hadden piraten vaak baarden. Verder had de kapitein vaak een hoed op waardoor iedereen kon zien dat hij de kapitein van het schip was. Piraten jatten ook graag mooie kleding en pruiken zodat ze er beter uitzagen. Door het slechte eten aan boord, hadden ze vaak een slecht gebit.

Wat is een ander woord voor piraten?

bandiet (zn) : boef, gangster, lobbes, loebas, misdadiger, piraat, rover, schoelje, schoft, schooier, schurk, struikrover, vandaal. zeerover (zn) : boekanier, flibustier, kaper, piraat, vrijbuiter, zeeschuimer.

Wat heeft elke piraat nodig?

Er wordt weleens beweerd dat piraten een ooglapje dragen, om hun lege oogkas te verbergen. Dat is natuurlijk niet zo, want niet elke piraat heeft een leeg oogkas. Wel droegen echte piraten een ooglapje. Dat deden zij om ervoor te zorgen dat een oog constant aan het donker werd blootgesteld.

Wat zegt de piraat?

iemand die de zeeën bevaart en schepen aanvalt om deze buit te maken of te plunderen en de opvarenden te beroven of te gijzelen voor losgeld; iemand die zeeroof pleegt; zeerover; zeeschuimer. 2) bandiet. iemand die zich losbandig, onverantwoordelijk of immoreel g...