Inhoudsopgave:

 1. Waar is trailrunning goed voor?
 2. Wat heb je nodig voor trailrunning?
 3. Wat is trailrunning schoen?
 4. Waarom Trailrunnen?
 5. Waar Trailrunnen?
 6. Wat is het beste te eten voor een Trail Run?
 7. Wat zijn goede Trailrunningschoenen?
 8. Hoe kan je hardlopen het beste opbouwen?

Waar is trailrunning goed voor?

Welke afstand en snelheid maakt niet uit. Als je meer belang hecht aan de beleving van de natuur en minder aan snelheid dan is trailrunning vast iets voor jou! De meeste trailrunners hebben een avontuurlijke geest en vinden het geweldig om te dwalen en ontdekken zo de mooiste routes.

Wat heb je nodig voor trailrunning?

Je gaat trailen en bent benieuwd wat je nodig hebt....De basis:
 • Hardloopschoenen met een goed profiel (trailrunschoenen)
 • Hardloopkleding in laagjes.
 • Goede sportsokken.

Wat is trailrunning schoen?

Met trailschoenen loop je juist over onverhard terrein: in het bos, de bergen of door mul zand. Trailrunning schoenen bevatten dan ook altijd noppen op de onderkant van de schoen om een goede grip te waarborgen. Trailschoenen hebben dus een andere buitenzool dan de reguliere hardloopschoen.

Waarom Trailrunnen?

Goed voor je lichaam Vanwege een zachtere ondergrond van een trail is de impact op knieën en enkels tijdens de landing vele malen lager. In vergelijking met hardlopen over stoepen en asfalt zal je door deze verminderde belasting minder snel peesontstekingen en andere vervelende blessures oplopen.

Waar Trailrunnen?

Waar kan je Trailrunnen? Overal waar heuvels of bergen zijn, of bospaadjes of zand. De meeste mensen weten in hun eigen buurt wel een bos of strand te vinden.

Wat is het beste te eten voor een Trail Run?

Eet onderweg zoveel mogelijk gewoon eten. De intensiteit van trailrunning is vaak lager, waardoor je brood en fruit goed verteert. Neem wel sportvoeding mee en gebruik het als je sneller energie nodig hebt. Kies ook echt voor een (droogvoer) maaltijd als avondeten, in plaats van lichtgewicht reeptjes.

Wat zijn goede Trailrunningschoenen?

Het soort trailrunningschoen dat je nodig hebt, hangt af van waar je gaat rennen en hoe snel je wilt gaan. Als je in de heuvels of bergen gaat rennen, heb je een schoen nodig die geschikt is voor een rotsachtige en steile ondergrond. ... Buitenzolen met een goede grip zodat je makkelijk berg op en berg af kunt rennen.

Hoe kan je hardlopen het beste opbouwen?

Iemand die nog nooit heeft gelopen kan het beste beginnen met acht dagen achter elkaar te wandelen - eerst, vier dagen twintig minuten lang, dan vier dagen dertig minuten. Zo kun je het hardlopen rustig gaan opbouwen. Na deze acht dagen kun je dan beginnen met twee minuten lopen, afgewisseld met vier minuten wandelen.