Inhoudsopgave:

 1. Kan duct tape op autolak?
 2. Hoe oude plakband verwijderen?
 3. Hoe moet je dubbelzijdig tape eraf halen?
 4. Hoe krijg je lijm van je auto?
 5. Hoe Foam verwijderen?
 6. Hoe krijg je plakband van de vloer?

Kan duct tape op autolak?

Duct tape in kleur Ook in de auto wereld, waar het plakband ook wel race-tape of tank-tape genoemd wordt, kan dat handig zijn. Bij noodreparaties aan je carrosserie kies je dan gewoon de kleur die het minst opvalt. Duct tape: voor als het snel moet gebeuren en sterk moet zijn!

Hoe oude plakband verwijderen?

Plakband, stickers, zelfklevende folie, etiketten en pleisters laten vaak lijmresten na. Probeer deze eerst te verwijderen door te wrijven met een beetje talkpoeder. Vooral op boeken is dit een goede manier. Babyolie of keukenolie is ook een veilige lijmoplosser.

Hoe moet je dubbelzijdig tape eraf halen?

Week de tape los met alcohol Je kunt alcohol ook gebruiken om dubbelzijdige tape te verwijderen. Dit doe je door de alcohol met een doek of watje op de tape aan te brengen. Laat de alcohol even inwerken en de lijm zal langzaam oplossen. Hierna kun je de dubbelzijdige tape verwijderen.

Hoe krijg je lijm van je auto?

Marie en Robbe reden mee
 1. Gebruik geen scherpe materialen.
 2. Let op met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.
 3. Gebruik een haardroger om lijm op te warmen.
 4. Gebruik een stickerverwijderaar voor de carrosserie.
 5. Werk met een caramelschijf om de autolak niet te beschadigen.
 6. Schakel de hulp van een professional in.

Hoe Foam verwijderen?

Vers schuim kan het beste verwijderd worden met PU reiniger. Uitgehard schuim kan enkel mechanisch verwijderd worden of door een speciale reiniger te gebruiken die geschikt is voor uitgehard schuim.

Hoe krijg je plakband van de vloer?

Gebruik een Föhn om de Tape op te warmen. Probeer vervolgens met hand / scherp mesje de tape te verwijderen. Lampenolie op Zacht Doekje, zachtjes inwrijven en veel wrijven en eraf proberen te krijgen. Wasbenzine is vaak een goede (niet zeer aggressieve) oplossing voor het verwijderen.