Inhoudsopgave:

 1. Hoe eet je kreeftensoep?
 2. Welke wijn bij kreeftensoep?
 3. Wat is een visfumet?
 4. Waar leeft een kreeft?
 5. Welke wijn bij Babykreeft?
 6. Welke wijn bij kreeft ravioli?
 7. Waar koop ik Kreeftenfond?
 8. Hoe werkt Visfond?
 9. Hoe heet de hand van een kreeft?
 10. Welke wijn bij warme kreeft?

Hoe eet je kreeftensoep?

Recept Kreeftensoep met kreeftenschuim en toast met rouille
 1. Ingrediënten (4-6 personen) 1 kreeft (diepvries) 1 wortel. ...
 2. Bereiding. Kreeftensoep. Ontdooi de kreeft en hak hem in stukken. ...
 3. Bord opmaken en opdienen. Schenk de warme kreeftensoep in een glas of een kopje en lepel of spuit met de kidde de kreeftenschuim erop.

Welke wijn bij kreeftensoep?

Kreeftensoep vraagt om witte wijn, liefst een stevige witte wijn. De uitgesproken smaak in combinatie met de roombasis van de soep vragen om een 'volle' witte wijn. Niets maakt een witte wijn zo vol als rijping op hout, maar niet iedere druif heeft het in zich om uiteindelijk als volle wijn in het glas te komen.

Wat is een visfumet?

is een ingekookte visbouillon, die sterk van smaak is en gebruikt wordt als basis voor sauzen en bij het bereiden van visgerechten. Visfumet wordt getrokken van resten van vis en daarna gebruikt om vis te pocheren of een saus te maken.

Waar leeft een kreeft?

Kreeften zijn schaaldieren met tien poten en zijn nauw verwant aan garnalen en krabben. De Amerikaanse kreeft leeft in de koude, rotsachtige wateren voor de Atlantische kust van Noord-Amerika. Maar kreeften zijn te vinden in alle oceanen van de wereld, zowel in zout als zoet water.

Welke wijn bij Babykreeft?

Kreeft is het beste te combineren met wijnen van de Chardonnay druif. Ook champagnes smaken hier heerlijk bij, maar dan wel een droge champagne, zoals de Veuve Bonneval Brut Champagne. Natuurlijk is de smaak afhankelijk van hoe je de kreeft klaarmaakt.

Welke wijn bij kreeft ravioli?

Dit schelpdier is heerlijk met kruidenboter in pasta of gewoon uit de schelp. Kreeft en wijn vormen samen een ideaal huwelijk. Zo past een fris maar ook ronde Chardonnay perfect bij een gekookte kreeft. Eigenlijk drink je nooit een rode wijn, rosé wijn of mousserende wijn bij kreeft, maar witte wijn.

Waar koop ik Kreeftenfond?

Bij Belfond maakt men hier graag tijd voor! Kreeftenfond is de perfecte basis voor ragouts, soepen, sauzen en oneindig veel gerechten! Inhoud: 240ML.

Hoe werkt Visfond?

AH schrijft: "Visfond is het gezeefde extract van vis, dat samen met groenten (ui, wortel, prei en selderij), kruiden en sherry zorgvuldig is ingekookt." De kosten van het maken van de bouillon of fond worden bepaald door het gasverbruik, de gebruikte wijn en de andere ingrediënten.

Hoe heet de hand van een kreeft?

Naast scharen heeft een kreeft vier paar looppoten (pereiopoda). Onder de poten en het pantser zitten kieuwen vast.

Welke wijn bij warme kreeft?

Kreeft is het beste te combineren met wijnen van de Chardonnay druif. Ook champagnes smaken hier heerlijk bij, maar dan wel een droge champagne, zoals de Veuve Bonneval Brut Champagne. Natuurlijk is de smaak afhankelijk van hoe je de kreeft klaarmaakt. Bij kreeft thermidor past een zware en rijpe Chardonnay het beste.