Inhoudsopgave:

  1. Welke laser voor littekens?
  2. Wat kan je doen tegen acne littekens?
  3. Kan je een litteken weg laten halen?
  4. Kan je littekens verwijderen?
  5. Hoe weet je of je een litteken krijgt?

Welke laser voor littekens?

Littekens zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze huidtherapeuten werken met fractionele lasers of een CO2 laser voor littekens. Het kenmerk van deze lasertypes is dat deze laser microkolommen van warmte in de diepere huidlagen maakt, waardoor elastine en collageen wordt gestimuleerd.

Wat kan je doen tegen acne littekens?

Hoe kun je acne-littekens zelf behandelen?
  1. Maak gebruik van een dagcrème met SPF. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon, zal dit het herstelproces vertragen. ...
  2. Kalmeer je beschadigde huid met oliën.
  3. Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg vitamine A binnenkrijgt. ...
  4. Kies voor een dagcrème of serum dat vitamine C bevat.

Kan je een litteken weg laten halen?

Het is niet mogelijk een litteken volledig te laten verdwijnen. Wel zijn er behandelmethoden die de zichtbaarheid verminderen of het aanzien van een litteken verbeteren.

Kan je littekens verwijderen?

Nee, realiseer je dat een oud litteken verwijderen niet mogelijk is. Het litteken blijft bij je voor het leven. Littekens jonger dan twee jaar zijn afhankelijk van het soort litteken goed te behandelen. Is het teken op de huid ouder dan twee jaar, dan heeft het zich definitief gevormd.

Hoe weet je of je een litteken krijgt?

Groot of klein, zichtbaar of (bijna) onzichtbaar, rood of wit. Vaak is het vooral in cosmetisch opzicht storend voor iemand. Maar soms kan een litteken ook behoorlijk in de weg zitten door jeuk, pijn, verdikking of zelfs infecties.