Inhoudsopgave:

  1. Hoe pak je een konijn op nekvel?
  2. Kan je een konijn bij zn nekvel pakken?
  3. Waarom kan ik mijn konijn niet oppakken?
  4. Kan een konijn krabben?
  5. Kan een konijn de hik krijgen?
  6. Kan roofvogel konijn oppakken?

Hoe pak je een konijn op nekvel?

Voel eerst waar de schouderbladen van het konijn liggen. Druk vervolgens je vingers er tegen aan en trek het vel mee omhoog. Hoewel het in de "volksmond" nekvel genoemd wordt, til je het konijn dus eigenlijk op aan het (rug)vel ter hoogte van de schouderbladen.

Kan je een konijn bij zn nekvel pakken?

Til een konijn in ieder geval nooit alleen op aan zijn oren, poten, staart of nekvel. Dit is niet prettig voor het konijn en kan hem ernstig bezeren!

Waarom kan ik mijn konijn niet oppakken?

Een konijn heeft kwetsbare botten en vooral de rug is kwetsbaar. Als hij schrikt en wegspringt of uit je handen springt kan hij zelfs zijn rug breken! Ook door het trappen met zijn achterpoten kan dit gebeuren.

Kan een konijn krabben?

Krabben: dit doet je konijn als hij het even niet zo goed weet. Niet altijd als je konijn krabt heeft dit met zijn humeur te maken, het kan natuurlijk ook gewoon jeuk zijn! ... Of je konijn voelt zich beledigd of is boos. Wegrennen: Als konijnen schrikken, wat vaak komt kunnen ze heel hard wegrennen.

Kan een konijn de hik krijgen?

Een konijn heeft namelijk net als de mens een middenrif. Dit middenrif kan onwillekeurig samentrekken waarbij de hik ontstaat. Het antwoord op de vraag luidt dus: ja, een konijn kan de hik krijgen. Omdat konijnen zelden te snel eten of drinken zul je de hik dan ook weinig opmerken.

Kan roofvogel konijn oppakken?

Konijnen zijn prooidieren, ofwel ze kunnen ten prooi vallen voor roofdieren. Je konijn zal niet de eerste zijn die zo uit je tuin wordt gepakt door een roofvogel, of aangevallen wordt door een kat. Om dit te voorkomen, kun je het best zorgen dat het losloopgebied óók aan de bovenkant is afgedekt, bijvoorbeeld met gaas.