Inhoudsopgave:

  1. Wat drinkt een hert?
  2. Wat eten herten en reeen?
  3. Wat drinkt een baby hert?
  4. Wat zijn de vijanden van een hert?
  5. Welke kruiden eten herten?
  6. Wat doen dieren met kastanjes voor ze ze opeten?

Wat drinkt een hert?

Van eten moet je natuurlijk ook poepen, de hertenkeutels zijn kleine, harden balletjes. En de herten drinken water. In de wintertijd valt het niet mee of voedsel te vinden. Vaak moeten ze dan droog gras, hei of bast van een boom eten.

Wat eten herten en reeen?

De ree is een herbivoor. Dit houdt in dat het dier alleen planten eet. Denk hierbij aan bramen, twijgen, besjes, kruiden, bladeren en paddenstoelen. Omdat reeën veel planten eten, drinken ze niet veel.

Wat drinkt een baby hert?

Alleen bij reeën noem je het mannetje een bok en een vrouwtje een geit. Het vrouwtje heet bij damherten en edelherten een hinde. De jonge hertjes noem je kalfjes, net als bij koeien. Ze worden met witte stippels geboren en drinken melk bij hun moeder.

Wat zijn de vijanden van een hert?

Natuurlijke vijanden zijn de wolf en de lynx. Jonge herten vallen ook ten prooi aan de vos en de steenarend, die net als de wolf en de lynx (bijna) niet meer voorkomt in Vlaanderen. Daarnaast wordt het edelhert intensief bejaagd. Maar ondanks die bejaging doen de populaties het zeer goed.

Welke kruiden eten herten?

Herten moeten steeds ruwvoer, proper water en een zoutliksteen tot hun beschikking hebben. Goed ruwvoer is bijvoorbeeld hooi of gras en kruiden zoals klavers, paardenbloemen en weegbree.

Wat doen dieren met kastanjes voor ze ze opeten?

Eekhoorntjes, Vlaamse gaaien, kraaien, muizen en wilde zwijnen zijn dol op tamme kastanjes. Zij zorgen ervoor dat de bomen zich in het wild kunnen verspreiden. Wilde kastanjes worden graag gegeten door herten en schapen. Ook wordt het gebruikt als medicijn voor paarden.