Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn de steden van Griekenland?
 2. Wat is de belangrijkste stad in het oude Griekenland?
 3. Wat is het Griekse woord voor stad?
 4. Wat is de 2de stad van Griekenland?
 5. Wat waren de twee belangrijkste stadstaten in het oude Griekenland?
 6. Hoe werd het oude Griekenland bestuurd?
 7. Wat is de Griekse polis?
 8. Wat voor kleding droegen de oude Grieken?
 9. Wat zijn kenmerken van een Griekse stadstaat met betrekking tot geloof bestaansmiddelen bestuur en cultuur?

Wat zijn de steden van Griekenland?

Lijst van grote Griekse steden
 • Nr 1 Athene.
 • Nr 2 Thessaloniki.
 • Nr 3 Patras.
 • Nr 4 Iraklion.
 • Nr 5 Piraeus.
 • Nr 6 Larisa.
 • Nr 7 Volos.

Wat is de belangrijkste stad in het oude Griekenland?

Griekenland werd veroverd. Griekenland werd door de Romeinen veroverd en werd onderdeel van het Romeinse Rijk. Historici hebben lang gedacht dat de eerste hoogontwikkelde cultuur rond 800 v.C. ontstond in het oude Griekenland. Zij gingen ervan uit dat dit wel de stadstaat Athene moest zijn geweest.

Wat is het Griekse woord voor stad?

Thebe = Griekse stadstaat in Beotië. Stadsrepubliek = Een stadstaat met een republikeins bestel. Damascus = Een belangrijke stadstaat ten noordoosten van Israël, ook wel Aram genoemd. Boeddhisme en Vegetarisme = De Koning van Sparta was een koning van de stadstaat Sparta in de Griekse oudheid ...

Wat is de 2de stad van Griekenland?

Thessaloniki – is de tweede stad van Griekenland met 325.182 inwoners. De metropool Thessaloniki is een stuk groter en heeft meer dan 1.000.000 inwoners in totaal.

Wat waren de twee belangrijkste stadstaten in het oude Griekenland?

De grootste en belangrijkste stadstaten ten tijde van de gouden eeuw (5e eeuw v.C.)waren Athene en Sparta; ze streden om de leiding in de Griekse statenwereld.

Hoe werd het oude Griekenland bestuurd?

In het oude Griekenland waren verschillende bestuursvormen, zoals de aristocratie, de oligarchie, de monarchie, de tirannie en de democratie.

Wat is de Griekse polis?

Polis, meervoud poleis, (Oudgrieks: πόλις, pólis (oorspr.: burcht); mv.: πόλεις, póleis) is een term, door de Grieken gebruikt voor zowel een socio-politiek gegeven, een socio-geografisch gegeven, als voor een burcht (de oorspronkelijke betekenis).

Wat voor kleding droegen de oude Grieken?

Grieks-Romeinse kleding voor zowel vrouwen als mannen bestond uit twee hoofdkledingstukken: een tuniek (ofwel een peplos of chiton ) en een mantel ( himation of toga). Zowel vrouwen als mannen droegen sandalen, pantoffels, zachte schoenen of laarzen, hoewel ze thuis meestal op blote voeten liepen.

Wat zijn kenmerken van een Griekse stadstaat met betrekking tot geloof bestaansmiddelen bestuur en cultuur?

Die stadstaten hadden allemaal dezelfde taal en godsdienst, maar ze hadden eigen wetten, geld en goden. Iedere stadstaat of streek had zijn eigen munten. ... Het bestuur maakte de wetten. Alle mannen van de polis konden in het bestuur komen, maar dan moesten ze wel gekozen worden.