Inhoudsopgave:

  1. Welke verzekering voor caravan?
  2. Welke verzekering vouwwagen?
  3. Waarom oude caravan verzekeren?
  4. Waarom vouwwagen verzekeren?
  5. Is mijn caravan dak Hagelbestendig?
  6. Is een vouwwagen verzekerd?

Welke verzekering voor caravan?

1. Wat is een caravanverzekering? Een caravanverzekering verzekert je tegen schade aan of diefstal van je caravan. Schade die je met je caravan aan een ander toebrengt, valt meestal onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) of onder de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) van je auto.

Welke verzekering vouwwagen?

In het kort welke verzekeringen heb je nodig? Ga je met een caravan, vouwwagen of aanhanger kamperen dan vallen deze zolang ze zijn aangekoppeld onder de WA-autoverzekering. Deze dekt echter enkel de schade die je een ander hebt toegedaan. De schade aan de caravan of vouwwagen zelf wordt dan niet vergoed.

Waarom oude caravan verzekeren?

Voor wat oudere caravans, van circa 5 tot 15 jaar oud, kunt u een caravanverzekering met dagwaarde dekking afsluiten. U bent dan verzekerd voor: Schade veroorzaakt door brand, explosie, blikseminslag, zelfontbranding, storm en hagel. Bij diefstal van de caravan krijgt u de dagwaarde uitgekeerd.

Waarom vouwwagen verzekeren?

Schade aan uw vouwwagen De voordelen van de caravanverzekering zijn: Verzekerd voor schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, ontploffing, storm en blikseminslag. € 35.000,-? Dan betalen wij de dagwaarde + 10% aan u terug.

Is mijn caravan dak Hagelbestendig?

Heeft je caravan een hagelbestendig dak? Voor de eigenaars van een toercaravan met een hagelbestendig dak vervalt het eigen risico. ... Caravans die zijn gebouwd in 2005 of later en die beschikken over een hagelbestendig dak, zijn voorzien van een certificaat.

Is een vouwwagen verzekerd?

Auto- en vouwwagenverzekering Altijd als uw vouwwagen is aangekoppeld, is deze WA-verzekerd via de verzekering van uw auto. Een goede autoverzekering is dus van belang wanneer u schade veroorzaakt aan de auto of spullen van derden. De schade aan uw eigen vouwwagen valt daar niet onder.