Inhoudsopgave:

 1. Waar wordt TikTok voor gebruikt?
 2. Wie heeft musical Ly bedacht?
 3. Wat betekent TikTok in het Chinees?
 4. Waarom TikTok populair?
 5. Waarom is Musically veranderd in TikTok?
 6. Hoe is de naam TikTok ontstaan?
 7. Wat was er voor TikTok?
 8. Hoe heet die Chinees op TikTok?
 9. Wat is de kracht van TikTok?
 10. Wat zijn de voordelen van TikTok?
 11. Wat is TikTok jeugdjournaal?
 12. Wat was TikTok vroeger?
 13. Hoeveel geld krijg je van TikTok?
 14. Is TikTok overgekocht?

Waar wordt TikTok voor gebruikt?

TikTok is een app die sociale media en muziek combineert. De app is heel populair bij (jonge) tieners. Maar ook meer en meer volwassenen vinden hun weg naar de app. Je kan er makkelijk korte video's mee maken en ontdekken.

Wie heeft musical Ly bedacht?

Musical.ly Inc. is opgericht door de twee vrienden Alex Zhu en Luyu Yang. Voordat ze musical.ly uitbrachten, maakten ze samen een app waarin gebruikers over verschillende onderwerpen zowel dingen konden leren als zelf uitleggen, door middel van video's van 3 tot 5 minuten lang.

Wat betekent TikTok in het Chinees?

TikTok is onder tieners een van de populairste socialemedia-apps en is inmiddels al meer dan 2 miljard keer gedownload. In China heet de app nog altijd 'Douyin'.

Waarom TikTok populair?

De meeste TikTok-gebruikers hebben maar één doel, dat is hun filmpjes viraal laten gaan. Viraal gaan betekent het supersnel verspreiden van content over heel het internet (in dit geval een TikTok-filmpje).

Waarom is Musically veranderd in TikTok?

Het heeft te maken met China. In China bestaat musical.ly niet. Daar gebruikt iedereen Tik Tok. Het Chinese bedrijf dat Tik Tok heeft gemaakt heeft musical.ly nu overgenomen.

Hoe is de naam TikTok ontstaan?

TikTok is een beetje de vreemde eend in de bijt, zij kent namelijk haar oorsprong in China. Het Chinese bedrijf achter Tik Tok besloot in 2017 hun app buiten de Chinese markt uit te brengen onder de naam TikTok. ... Die samenvoeging van Musical.ly en TikTok creëerde een gigantisch platform met miljoenen video's.

Wat was er voor TikTok?

Geschiedenis. Moederbedrijf ByteDance werd in 2012 opgericht door Zhang Yiming en startte in september 2016 in China met de app Douyin. Binnen een jaar kende de app 100 miljoen gebruikers. Na dit succes op de Chinese markt werd er een internationale variant voor ontwikkeld met de naam TikTok.

Hoe heet die Chinees op TikTok?

De 30-jarige Lamu, bekend onder haar artiestennaam Black Girl Rahm, was met haar honderdduizenden volgers een van de populairste gezichten op Douyin, de Chinese versie van TikTok. Het overlijden van de vrouw zorgt opnieuw voor een felle discussie omtrent de bescherming van vrouwen in het land.

Wat is de kracht van TikTok?

De kracht van eenvoud De app is bedoeld om video's te delen en daar ligt de focus dan ook op. Met slechts enkele duidelijke tabbladen weten gebruikers direct waar ze aan toe zijn en waar ze de content kunnen vinden. TikTok houdt het platform eenvoudig en dus toegankelijk voor de gebruikers.

Wat zijn de voordelen van TikTok?

De voordelen van TikTok
 • Snel een hoog bereik genereren: bij TikTok is het mogelijk om in korte tijd honderden tot duizenden views te genereren. ...
 • De mogelijkheid om de jongere doelgroep te bereiken: op TikTok zijn tot op heden vooral jongeren actief.

Wat is TikTok jeugdjournaal?

Het lijkt heel erg op Instagram Stories en Snapchat: je plaatst een foto, deelt die met je vrienden en na 24 uur verdwijnt hij weer. De Stories-functie werd eerst populair op Snapchat. Daarna verscheen de functie ook op onder andere Instagram, Whatsapp en Facebook. Nu komt TikTok dus met een eigen versie.

Wat was TikTok vroeger?

Geschiedenis. Moederbedrijf ByteDance werd in 2012 opgericht door Zhang Yiming en startte in september 2016 in China met de app Douyin. Binnen een jaar kende de app 100 miljoen gebruikers. Na dit succes op de Chinese markt werd er een internationale variant voor ontwikkeld met de naam TikTok.

Hoeveel geld krijg je van TikTok?

Je krijgt $ 0,01 – $ 0,02 betaald voor elke gesponsorde video op TikTok. Terwijl merken $ 0,03 – $ 0,08 betalen per gesponsorde video op YouTube. TikTok is echter een nieuwe kans en veel TikTok-influencers houden het in de gaten en leren hoe ze geld kunnen verdienen op TikTok.

Is TikTok overgekocht?

Na dit succes op de Chinese markt werd er een internationale variant voor ontwikkeld met de naam TikTok. ... Op 9 november 2017 kocht ByteDance voor 1 miljard dollar de (eveneens Chinese) app musical.ly van een in Shanghai gevestigde onderneming die zich met musical.ly vooral richtte op de Verenigde Staten.