Inhoudsopgave:

  1. Welke planten tussen klimop?
  2. Welke plant tegen muur laten groeien?
  3. Welke planten combineren met hedera?
  4. Welke plant combineren met Clematis?
  5. Welke klimplant combineren met Hedera?

Welke planten tussen klimop?

Klimop kan ook zelf dienen als schutting: als je grootbladige klimop (Hedera hibernica) door een stalen hekwerk vlecht, heb je in een mum van tijd een oersterke en groene afscherming. Plant er een bloeiende klimplant, zoals Wisteria of Clematis, tussen voor een verrassend effect.

Welke plant tegen muur laten groeien?

Klimop, wilde wingerd en klimhortensia hebben speciale hechtworteltjes of zuignapjes waarmee ze zich stevig tegen de muur verankeren. Lees hier meer over klimop. Ze hebben je hulp niet nodig, en je hoeft er ook geen rek voor te voorzien; de muur is voldoende.

Welke planten combineren met hedera?

Klimop combineren: Klimop/ Hedera kan heel goed gecombineerd worden met andere klimplanten b.v. Clematis, Jasminum nudiflorum (winterjasmijn), Rosa 'Climbing Iceberg' ( Klimroos) en met de witbloeiende Solanum jasminoides 'Album' ( nachtschade).

Welke plant combineren met Clematis?

Combinaties van klimplanten Klimplanten zijn ook prima te combineren. Een klassieker is de Clematis gecombineerd met de klimroos (bijvoorbeeld Clematis Multi Blue/blauw met de klimroos New Dawn/roze). Maar ook Clematis gecombineerd met de Toscaanse Jasmijn biedt vele mogelijkheden.

Welke klimplant combineren met Hedera?

Door de Hedera te combineren met Clematis (de wildere soorten als Clematis Summer Snow en Clematis Montana zijn hier uitermate geschikt voor), Kamperfoelie (Henryi of Hall's Prolific) of Blauwe Regen (Wisteria) kan niet alleen een groene 100% privacy wand gecreëerd worden, maar ook een bloeiende klimplanten haag ...