Inhoudsopgave:

 1. Wat is een hoodie?
 2. Waarom heet het sweater?
 3. Is het hoody of hoodie?
 4. Hoe komt het T shirt aan zijn naam?
 5. Wie heeft de hoodie uitgevonden?
 6. Hoe schrijf je hoody?
 7. Wat is het verschil tussen een sweater en een sweatshirt?
 8. Hoe draag je een hoodie dames?
 9. Wat is een capuchon?
 10. Wie heeft het t-shirt uitgevonden?
 11. Is het t-shirt of shirt?
 12. Wat is het verschil tussen sweater en trui?

Wat is een hoodie?

Een hoodie is de Engelse benaming voor een sweater met capuchon. Het is een trui met lange mouwen en het heeft meestal een buidelzakje op de buik.

Waarom heet het sweater?

De naam verwijst naar het oorspronkelijke gebruik in het begin van de 20ste eeuw, namelijk tijdens het sporten, waarbij sweat duidt op zweten, met als connotatie: druk bezig zijn, een inspanning leveren (vergelijk: "zich in het zweet werken", "dat kost zweet").

Is het hoody of hoodie?

De hoodie is een trui of sweater met een capuchon (wijde muts) die over het hoofd gedragen kan worden. Ook staat de hoodie bekend als een sportieve trui die veel tijdens het sporten gedragen wordt.

Hoe komt het T shirt aan zijn naam?

Een T-shirt heeft geen sluiting, en wordt over het hoofd aan- en uitgedaan. De naam T-shirt wordt aan dit kledingstuk gegeven omdat het in uitgelegde vorm een hoofdletter T vormt. ... Het T-shirt werd oorspronkelijk gebruikt als onderhemd, iets wat men onder een ander kledingstuk, zoals een trui, draagt.

Wie heeft de hoodie uitgevonden?

De hoodie als werkkleding Het Amerikaanse bedrijf Champion, is de uitvinder van de hooded pullover in z'n huidige vorm. In het begin van de jaren '30 ontwierp het merk “Hooded Sweatshirts” voor werknemers die moesten werken in koude omstandigheden zoals koelhuizen.

Hoe schrijf je hoody?

"hoodie" in het Nederlands hoodie {znw.}

Wat is het verschil tussen een sweater en een sweatshirt?

Het woord sweater komt uit Engeland, daar wordt het ook wel sweatshirt genoemd. Deze kledingstukken zijn begin vorige eeuw gebruikt voor verschillende sportdoeleinden. ... Je herkent dit kledingstuk aan de lange mouwen en de hoog gesloten ronde hals of capuchon. Laatstgenoemde word ook wel een 'hoodie' genoemd.

Hoe draag je een hoodie dames?

Een hoodie is een heel fijn casual kledingstuk. Draag hem op een mooie spijkerbroek en met strakke sneakers. Kies bij voorkeur een skinny model om nog wel wat vorm aan je outfit te geven. Om deze outfit wat meer pit te geven trek je er een paar killer heels onder aan.

Wat is een capuchon?

Een capuchon of kap is een gekromde flap die aan de kraag van een jas, trui, vest of T-shirt kan zitten. Een capuchon kan over het hoofd worden getrokken om het kapsel droog te houden wanneer het regent. Ook kan een capuchon dienen ter bescherming tegen de kou.

Wie heeft het t-shirt uitgevonden?

Het stuk textiel werd in 1913 door een nietsvermoedende William Flinders Petrie als onderdeel van een hele hoop linnen aangetroffen in een tombe uit de eerste dynastie op de begraafplaats van Tarkhan.

Is het t-shirt of shirt?

Conclusie: je schrijft T-shirt met hoofdletter, want die grote letter T staat voor de vorm. In de Nederlandse taal gebruik je namelijk een hoofdletter wanneer deze letter bedoeld is om de vorm van het object uit te beelden.

Wat is het verschil tussen sweater en trui?

Het verschil tussen een trui en een sweater zit voornamelijk in de stof en de afwerking. Een trui wordt vaak gebreid van schapenwol, maar ook is het mogelijk om te kiezen voor synthetisch garen of katoen. ... De klassieke trui hoeft niet altijd mouwen te hebben, zoals dat wel het geval is bij een sweater.