Inhoudsopgave:

  1. Wat is de beste overwaarde hypotheek?
  2. Wat is een Levensrente hypotheek?
  3. Is rente overwaarde hypotheek aftrekbaar?
  4. Welke banken hebben een overwaarde hypotheek?
  5. Welke bank heeft krediethypotheek?

Wat is de beste overwaarde hypotheek?

De rente betaal je iedere maand. Wil je graag een maandelijkse aanvulling op het inkomen, dan is de ABN Amro Overwaarde Hypotheek de eerste keus.

Wat is een Levensrente hypotheek?

De Levensrente hypotheek is een aflossingsvrije lening met een vaste rente en zonder einddatum. Je houdt dus dezelfde vaste lage lasten zolang je in je woning woont. Je kunt overwaarde verzilveren door een hogere lening te nemen, maar dat hoeft niet.

Is rente overwaarde hypotheek aftrekbaar?

Deze rente is fiscaal aftrekbaar, zolang het krediet is afgesloten voor de aankoop van je volgende eigen woning. Met de overwaarde los je eerst je overbruggingskrediet af. ... Dan doe je er goed aan met dit bedrag de hypotheek op je nieuwe woning te verlagen. Anders heb je voor dat gedeelte geen recht op renteaftrek.

Welke banken hebben een overwaarde hypotheek?

ABN Amro biedt de Overwaarde Hypotheek. Hierbij hoef je niet de woning te verlaten als de schuld te hoog oploopt. Florius heeft de Verzilver Hypotheek.

Welke bank heeft krediethypotheek?

Er zijn niet veel banken meer waar je een krediethypotheek kunt afsluiten. De enige banken die dit nog verstrekken zijn de Rabobank met de KeuzePlus Hypotheek, Woonfonds en bij de SNS (als de aanvraag verloopt via een hypotheekadviseur.