Inhoudsopgave:

  1. Hoe controleer je WOZ-waarde?
  2. Wat zegt de WOZ-waarde?
  3. Hoe weet ik of ik teveel WOZ betaal?
  4. Wat zegt WOZ-waarde over verkoopwaarde?
  5. Wat te doen bij te hoge WOZ-waarde?

Hoe controleer je WOZ-waarde?

Via het WOZ-waardeloket kunt u gratis de WOZ-waarde van uw woning en andere woningen opvragen. Ook kunt u bij uw gemeente een taxatieverslag opvragen van uw woning of bedrijfspand. Met de koopsominformatie van het Kadaster kunt u controleren of de WOZ-waarde ongeveer klopt.

Wat zegt de WOZ-waarde?

De taxatiewaarde wordt gebruikt bij de aan- en verkoop van een woning. De WOZ-waarde is een waardebepaling aan de hand van het gemiddelde van de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. ... Deze waardebepaling vertelt jou wat jouw woning waard is en op basis hiervan bepaal je de verkoopprijs.

Hoe weet ik of ik teveel WOZ betaal?

De WOZ-waarde van jouw woning wordt aan het begin van het jaar vastgesteld en meteen kenbaar gemaakt aan huizenbezitters in de WOZ-beschikking die je krijgt van de gemeente. Voordat je belastingaangifte doet, heb je deze dus binnen! Wil je tussentijds de WOZ-waarde nog checken? Dat kan op MijnOverheid.nl.

Wat zegt WOZ-waarde over verkoopwaarde?

De WOZ-waarde geeft volgens de gemeente de geschatte marktwaarde van een huis weer. Dit is de waarde van uw huis per 1 januari van het voorafgaande jaar. ... De waarde wordt eenvoudig vastgesteld aan de hand van verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

Wat te doen bij te hoge WOZ-waarde?

Te hoge WOZ-waarde? Bel eerst de gemeente
  1. Lagere WOZ-waarde: zo pak je het aan. Er zijn verschillende manieren om te onderzoeken of je WOZ-waarde klopt. ...
  2. Bellen is sneller. Maar voordat je met een bezwaarschrift aan de gang gaat, is mijn tip: bel eerst eens met je gemeente. ...
  3. Wacht niet te lang.