Inhoudsopgave:

 1. Hoe lang duren de kraam tranen?
 2. Wat kun je doen tegen kraamtranen?
 3. Wat is een kraamtranen?
 4. Wat hoort er bij ontzwangeren?
 5. Wat leer je in de kraamweek?
 6. Welke klachten komen voor ontzwangeren?
 7. Waarom ontzwangeren?
 8. Wat is een Kraamweek?

Hoe lang duren de kraam tranen?

Deze beginnen in de meeste gevallen te stromen drie tot vijf dagen nadat je bent bevallen. Je kunt een week tot tien dagen last hebben van de huilbuien en de stemmingswisselingen, dat verschilt per vrouw.

Wat kun je doen tegen kraamtranen?

Omgaan met de babyblues en kraamtranen
 1. Laat ze stromen. Je hoeft niets uit te leggen, je hoeft het zelf niet eens te snappen. ...
 2. Huid-op-huidcontact met je baby. ...
 3. Blijf in je nest. ...
 4. Praat erover. ...
 5. Zorg voor jezelf. ...
 6. Pas het kraambezoek erop aan. ...
 7. Neem de tijd. ...
 8. Wees mild voor jezelf.

Wat is een kraamtranen?

Je herkent kraamtranen aan plotselinge stemmingswisselingen en/of onverwachtse huilbuien. Dat komt doordat de vermoeidheid toeslaat, je hormonen zijn 'van slag', je hebt misschien last van stuwing en je hebt ineens een baby waar je moet zorgen. Op de 3de tot 5de dag na de bevalling kun je ineens heel emotioneel worden.

Wat hoort er bij ontzwangeren?

Wanneer je gaat ontzwangeren gaat je lichaam herstellen van de zwangerschap en bevalling. Negen maanden lang heeft je lichaam prestaties moeten leveren. Zowel je innerlijk als uiterlijk hebben de nodige veranderingen ondergaan dus het is niet zo gek dat je lichaam moet ontzwangeren.

Wat leer je in de kraamweek?

De kraamverzorgster komt in huis en leert je partner en jou hoe je je baby verzorgt: voeden, luiers verschonen, in bad doen, temperatuur opmeten, etc. Jij rust uit en herstelt lichamelijk van de bevalling. Je kunt last krijgen van kraamtranen of de babyblues. De eerste kraamvisite komt langs (als je dit wilt).

Welke klachten komen voor ontzwangeren?

Je voelt je neerslachtig en moe, bent snel geïrriteerd en de roze wolk is misschien niet zo roze als je had gedacht. Maak je geen zorgen: kraamtranen zijn heel normaal. Ongeveer 40-80% van de vrouwen heeft er last van na de bevalling. Meestal verdwijnen ze na (ruim) een week.

Waarom ontzwangeren?

Het algemene advies luidt “9 maanden zwanger betekent 9 maanden ontzwangeren”. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, je hormonen om weer in balans te komen en jullie gezin om te wennen aan de nieuwe situatie en rust en ritme op te bouwen. Het is een heerlijke tijd, met veel momenten om van te genieten.

Wat is een Kraamweek?

De kraamweek is er voor jou en je baby om te herstellen van de geboorte en om van elkaar te genieten. Het is vaak een heftige periode, zowel emotioneel als lichamelijk.