Inhoudsopgave:

  1. Hoe brengen ze een staafje in?
  2. Hoe breng je een Implanon in?
  3. Is het plaatsen van Implanon pijnlijk?
  4. Waar zit de Implanon?
  5. Hoe lang werkt Implanon na verwijderen?

Hoe brengen ze een staafje in?

Hoe wordt een hormonaal implantaat geplaatst? Je gaat tijdens de eerste 5 dagen van de menstruatie naar de huisarts of gynaecoloog. Die plaatst het staafje onder lokale verdoving vlak onder de huid van de binnenkant van de bovenarm. Na 3 jaar ga je terug en laat je het oude staafje vervangen door een nieuw.

Hoe breng je een Implanon in?

Eerst zal je arts je bovenarm plaatselijk verdoven. Daarna wordt het IMPLANON NXT staafje net onder de huid ingebracht met behulp van een soort naald. Als dit is gedaan, zal er een drukverband om je arm worden gelegd. Het drukverband kun je na 24 uur zelf verwijderen.

Is het plaatsen van Implanon pijnlijk?

Voorbijgaande pijn op de plaats van implantatie, jeuk, irritatie of bloeduitstorting. Soms vormt zich een litteken na inbrengen en verwijderen. Een enkele keer verplaatst het staafje zich onder de huid. In zeer zeldzame gevallen is het nodig om het staafje te verwijderen.

Waar zit de Implanon?

Het implanon of anticonceptiestaafje wordt geplaatst onder de huid van de binnenkant van de bovenarm. Voordat het staafje wordt geplaatst wordt de huid eerst lokaal verdoofd. Het staafje werkt ongeveer 3 jaar. De menstruatie cyclus kan veranderen door de Implanon.

Hoe lang werkt Implanon na verwijderen?

Hoe lang kan ik één IMPLANON NXT staafje gebruiken? IMPLANON NXT kan maximaal drie jaar in je bovenarm blijven zitten. Na die tijd moet het door je huisarts of gynaecoloog worden verwijderd, omdat het dan is uitgewerkt. Als je dat wilt, kan er meteen een nieuw staafje worden ingebracht voor de volgende drie jaar.