Inhoudsopgave:

  1. Waarom Gigabit internet?
  2. Wat is Gigabit internet?
  3. Hoe snel is 1 Gigabit internet?
  4. Hoeveel is een Gigabit?
  5. Waarom kan Ziggo sneller internet leveren?
  6. Wat is 1 Gbps?
  7. Hoeveel MB is 1 Gbit?

Waarom Gigabit internet?

Gigabit-internet daarentegen, is internet met een snelheid van 1 gigabit per seconde (Gbps). Liefst tien keer zo veel als het Nederlandse gemiddelde van 100 Mbps. Door deze hogere snelheid kan je bijvoorbeeld met het hele gezin tegelijkertijd in hoge kwaliteit Netflix kijken, games spelen of bestanden downloaden.

Wat is Gigabit internet?

Gigabit-internet betekent een je een internetabonnement hebt met een maximale downloadsnelheid van 1 gigabit per seconde, oftewel 1 Gbit/s of 1000 Megabit/s. Daarmee wordt de maximaal verkrijgbare internetsnelheid op veel adressen verdubbeld.

Hoe snel is 1 Gigabit internet?

Met 1 gigabit internet is de downloadsnelheid 1 gigabit per seconde. Oftewel: 1000 Mbit glasvezelinternet per seconde. Dat is razendsnel.

Hoeveel is een Gigabit?

1 Gigabit glasvezel internet refereert aan de snelheid van het internet. Met 1 Gigabit glasvezel internet is de up- en downloadsnelheid 1 Gigabit per seconde (1000 Mbit/s). Dit is maar liefst tien keer zo snel als het Nederlandse gemiddelde van 100 Mbit/s.

Waarom kan Ziggo sneller internet leveren?

Het voordeel van Ziggo is dat je de diensten geleverd krijgt via de COAX kabel, hiermee heb je een stabielere internet verbinding en sneller internet dan de ADSL verbinding van KPN.

Wat is 1 Gbps?

1Gbps is gelijk aan 1.000.000.000 Kbps of 1 miljard bps. 1 Mbps is gelijk aan 1.000 Kbps of 1.000.000.000 bps. Nieuwe technologieën die in staat zijn om gegevens met deze snelheden over te dragen zijn dat wel: Gigabit Ethernet - 1 Gbps.

Hoeveel MB is 1 Gbit?

MB staat voor MegaBite en geeft het aantal data weer wat wordt verbruikt. Iedere actie die je op je telefoon uitvoert op internet (buiten Wifi om), kost je een aantal MB's. 1000 MB staat gelijk aan 1 GB.