Inhoudsopgave:

  1. Welke dieren kunnen honing maken?
  2. Is Agave siroop Vegan?
  3. Wat doet een honingbij?
  4. Wat zit er in ahornsiroop?
  5. Is vijg fruit?

Welke dieren kunnen honing maken?

Honing (of verouderd: honig) is een natuurlijke vloeibare zoete substantie die ontstaat als honingbijen en/of honingmieren nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. De nectar wordt zowel door toevoegen van enzymen als door indikking door verdamping omgezet naar honing.

Is Agave siroop Vegan?

Siropen vegan; een alternatief voor ongeraffineerde suikers Wat onze siropen gemeen hebben is dat ze allemaal geen geraffineerde suikers bevatten en veganistisch zijn. ... Lees hieronder meer over de verschillende siropen: Agavesiroop: agavesiroop is gemaakt van het sap van de agaveplant.

Wat doet een honingbij?

De honingbij komt algemeen voor in grote aantallen. De honingbij wordt gewaardeerd vanwege de rol als bestuiver van vele plantensoorten, waaronder fruitbomen. Daarnaast is de honingbij de belangrijkste leverancier van verschillende natuurproducten zoals honing, bijenwas, koninginnengelei en propolis.

Wat zit er in ahornsiroop?

Esdoornsiroop of ahornsiroop is een zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn - Acer saccharum. In de winterperiode slaan deze bomen vaak suiker op in hun wortels, die met het sap door de bastvaten naar boven stroomt in het voorjaar.

Is vijg fruit?

Vijgen zijn eigenlijk schijnvruchten. Ze worden gevormd uit de bloembodem en de bloem. Zowel de pitten als het vruchtvlees zijn eetbaar. Vijgen zijn zoet en aromatisch.