Inhoudsopgave:

  1. Hoe wordt je kinderpsychiater?
  2. Wat verdient een kinderpsychiater?
  3. Hoeveel kinderpsychiaters zijn er in Nederland?
  4. Kan je met psychologie psychiater worden?
  5. Hoe lang studeer je voor Psychiatrie?
  6. Wat verdient een psychiater per maand?
  7. Wat verdient een psychiater bij de GGZ?
  8. Hoeveel verdient een psychiater netto per maand?
  9. Hoeveel verdient een psychiater in Nederland?

Hoe wordt je kinderpsychiater?

Om kinder- en jeugdpsychiater te worden moet je eerst de opleiding tot arts volgen. De studie geneeskunde duurt zes jaar, in de laatste drie jaar loop je als co-assistent diverse stages in verschillende ziekenhuizen waarin je onder begeleiding van een medisch specialist leert patiënten te onderzoeken en te behandelen.

Wat verdient een kinderpsychiater?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderpsychiater Het startsalaris van een Kinder en Jeugdpsychiater is €3072 bruto per maand en kan oplopen tot €4835 bruto per maand. Hier bovenop komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Hoeveel kinderpsychiaters zijn er in Nederland?

Op dit moment zijn er binnen ZorgkaartNederland 223 psychiaters met specialisatie kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland bekend.

Kan je met psychologie psychiater worden?

Een psychiater is een medisch specialist, een psycholoog niet. Hierdoor mag de eerste medicatie voorschrijven en de tweede niet. Een psycholoog heeft een master-opleiding psychologie behaald of een bacheloropleiding (WO) psychologie afgerond.

Hoe lang studeer je voor Psychiatrie?

De opleiding duurt 4,5 jaar, waarvan 2,5 jaar algemeen deel en 2 jaar één van de aandachtsgebieden.

Wat verdient een psychiater per maand?

Een psychiater in Nederland verdient gemiddeld € 6.320 bruto per maand. Salarissen variëren van € 5.375 (laagste) tot € 7.270 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat verdient een psychiater bij de GGZ?

Het salaris van een Psychiater ligt ca. tussen de €5833 en €10833 per maand. Als je een eigen praktijk hebt is je salaris afhankelijk van het aantal patiënten dat je hebt en van het soort behandelingen. Het jaarinkomen van een zelfstandige ligt ongeveer tussen de 150.0.000 bruto per jaar.

Hoeveel verdient een psychiater netto per maand?

Het salaris van een Psychiater ligt ca. tussen de €5833 en €10833 per maand. Als je een eigen praktijk hebt is je salaris afhankelijk van het aantal patiënten dat je hebt en van het soort behandelingen. Het jaarinkomen van een zelfstandige ligt ongeveer tussen de 150.0.000 bruto per jaar.

Hoeveel verdient een psychiater in Nederland?

Salaris Psychiater Als beginnend psychiater in loondienst kun je rekenen op een bruto maandsalaris van minimaal € 3.500,- bij een fulltime dienstverband, Afhankelijk van je ervaring kan dit oplopen tot ongeveer € 9.000,-. Dit is exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.