Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang duurt genezing schedelbasisfractuur?
  2. Hoe lang duurt een Brilhematoom?
  3. Hoe ontstaat een Brilhematoom?
  4. Waar bestaat de schedelbasis uit?
  5. Wat is Hersenfractuur?
  6. Wat is een Brilhematoom?

Hoe lang duurt genezing schedelbasisfractuur?

Meestal verdwijnt dit in enkele dagen zonder problemen. Een voorin gelegen schedelbasisfractuur kan ook in het dak van de neusholte verlopen, wat een open verbinding kan doen ontstaan tussen de neusholte en de schedelinhoud: de patiënten verliezen dan hersenvocht (liquor) uit de neus.

Hoe lang duurt een Brilhematoom?

Soms is er ook sprake van lekkage van bloed of helder hersenvocht (liquor) uit de neus of oren. Een brilhematoom is een teken van ernstig hoofd- en hersenletsel. Meestal verdwijnt dit binnen een paar dagen.

Hoe ontstaat een Brilhematoom?

Het kan ontstaan na een trauma zoals een schedelbasisfractuur. Als ergens in het brein de meningen beschadigd zijn kan bloed naar de weke delen (losmazig subcutaan weefsel) achter en rond de ogen sijpelen. Een brilhematoom kan het enige teken zijn van een fractuur, soms is de fractuur zelf niet te zien.

Waar bestaat de schedelbasis uit?

Het zeefbeen (os ethmoidale) ligt pal achter het voorhoofdsbeen en bestaat uit verschillende delen, waarvan de meeste de neusholte vormen. Het wiggebeen (os sphenoidale) heeft een vlindervorm en vormt een deel van de boden van de schedel en de binnenkant van de oogkassen.

Wat is Hersenfractuur?

Een schedelfractuur is een breuk van een of meer beenderen van de schedel. Het breken van de schedel gebeurt meestal door grof en direct geweld, bijvoorbeeld door een slag op het hoofd of tijdens een verkeersongeluk. Bij een schedelbreuk kunnen verschillende complicaties optreden.

Wat is een Brilhematoom?

Raccoon eyes (synoniemen: brilhematoom, panda eyes, raccoon sign) zijn periorbitale ecchymosen (bloedingen). Het kan ontstaan na een trauma zoals een schedelbasisfractuur. Als ergens in het brein de meningen beschadigd zijn kan bloed naar de weke delen (losmazig subcutaan weefsel) achter en rond de ogen sijpelen.