Inhoudsopgave:

  1. Wat eet een schildpad als huisdier?
  2. Kan je een schildpad eten?
  3. Hoeveel mag een schildpad eten per dag?
  4. Kunnen schildpadden dik worden?
  5. Hoe goed kunnen schildpadden zien?

Wat eet een schildpad als huisdier?

Waterschildpadden zijn geen moeilijke eters. Ze zijn dol op vlees, vis en insecten. Ook maak je ze blij met groenten zoals andijvie, tomaat of komkommer. Daarnaast kun je ze ook speciaal schildpaddenvoeding geven maar let erop dat dit niet het enige is wat je ze geeft.

Kan je een schildpad eten?

Schildpad staat ook in het lijstje van exotisch vlees. Het vlees heeft de textuur van kikkerbillen, mocht je het willen weten. Het schijnt populair te zijn voor in stoofpotjes en soepen. Exotic Meat Market levert het vlees en de recepten en zelfs de eieren.

Hoeveel mag een schildpad eten per dag?

Jonge moerasschildpadden kunt u dagelijks eten geven. Dieren vanaf de leeftijd van een half jaar voert u drie tot vier keer per week, en dieren vanaf twee jaar kunt u tweemaal per week voeren. Actievere dieren hebben meer voedsel nodig. Let wel op dat ze niet te dik worden.

Kunnen schildpadden dik worden?

Schildpadden kunnen vet opslaan. Maar het kan zeker! De hoeveelheid vet kun je meten aan de zijkant van het schild, bij de achterpootjes. Als het daar helemaal uitpuilt, dan zijn ze "te dik". Is er een heel gat de diepte in, dan hebben ze juist een tekort aan voeding.

Hoe goed kunnen schildpadden zien?

Het enige wat je van de oren ziet zijn de trommelvliezen. Dat zijn de ronde plekken aan de zijkant van de kop die achter de ogen te vinden is. Maar je moet wel heel goed kijken om ze te zien, wij hebben gezocht op deze foto maar kunnen ze niet vinden… ... Schildpadden hebben oren.