Inhoudsopgave:

  1. Waar is de Lamborghini fabriek?
  2. Wat voor Lamborghini zijn er?
  3. Hoe oud is Lamborghini?
  4. Hoe is Lamborghini ontstaan?
  5. Wie is de ontwerper van Lamborghini?
  6. Wat is de kleur van Lamborghini?
  7. Wat is een hyper Car?
  8. Waar is de eerste Lamborghini gemaakt?

Waar is de Lamborghini fabriek?

Automobili Lamborghini S.p.A. (uitspr.: [lamborˈɡiːni]) is een Italiaanse fabrikant van luxe sportwagens die eigendom is van Audi. Lamborghini's productiefaciliteit en het hoofdkantoor zijn gevestigd in Sant'Agata Bolognese, Italië.

Wat voor Lamborghini zijn er?

Lamborghini zette zich op de kaart met revolutionaire auto's als de wonderschone Miura en de extreme Countach. Sinds 1998 is het merk eigendom van Audi en dus onderdeel van de Volkswagen Group. Het huidige modellenreeks van de fabrikant uit Sant'Agata Bolognese bestaat uit de Huracán en de Aventador.

Hoe oud is Lamborghini?

58 jaar (mei 1963) Lamborghini/Leeftijd

Hoe is Lamborghini ontstaan?

mei 1963, Sant'Agata Bolognese, Italië Lamborghini/Opgericht

Wie is de ontwerper van Lamborghini?

PEROUSE (AFP) - De Italiaanse ontwerper van luxe-automobielen Ferruccio Lamborghini is zaterdag op 76-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Perousa. De oorzaak van zijn dood zijn complicaties met het hart en de ademhaling, zo werd zondag vanuit familiekring vernomen.

Wat is de kleur van Lamborghini?

LAMBORGHINI kleurcodes
MerkKleurcode(s)Kleurnaam
LAMBORGHINI0112ARANCIO
LAMBORGHINI469055ARANCIO
LAMBORGHINI0117ARANCIO ARGOS
LAMBORGHINI0058, 954164ARANCIO ATLAS (CALIFORNIA)

Wat is een hyper Car?

Daarom is het WEC overgestapt naar een nieuw reglement en heeft men de Hypercars geïntroduceerd. Dit is een nieuwe generatie prototypes waarbij de wagens meer lijken op normale straatauto's. De wagens zijn minder duur en complex en een Balance of Performance moet altijd voor een eerlijke strijd zorgen.

Waar is de eerste Lamborghini gemaakt?

De eerste Lamborghini. Wat hij wilde was een auto bouwen die Ferrari naar de kroon kon steken. Eind 1962 kregen de ideeën vorm en slechts een half jaar later in mei 1963 was Automobili Ferruccio Lamborghini een feit. Lamborghini vestigde zich in Sant'Agata, van waaruit het merk in het heden (2010) nog steeds opereert.