Inhoudsopgave:

  1. Wie is Martin Luther King wikikids?
  2. Wie was Martin Luther King Clipphanger?
  3. Waarom was Martin Luther King beroemd?
  4. Waar staat Martin Luther King bekend om?
  5. Waar vind Martin Luther King zijn kracht?
  6. Waar is Martin Luther King begraven?
  7. Waar is Martin Luther King opgegroeid?

Wie is Martin Luther King wikikids?

Martin Luther King, geboren op 15 januari 1929 en gestorven op , was een Amerikaanse zwarte dominee. Op vredelievende wijze wilde hij gelijke rechten voor Zwarte Amerikanen die tot aan de jaren '60 slecht werden behandeld in het zuiden van de VS.

Wie was Martin Luther King Clipphanger?

Martin Luther King kennen we natuurlijk van zijn beroemde uitspraak 'I have a dream'. Hij droomde van een samenleving waarin blanke en zwarte mensen dezelfde rechten zouden krijgen. Voor zijn geweldloze strijd ontving hij de Nobelprijs van de Vrede. In 1968 werd King doodgeschoten.

Waarom was Martin Luther King beroemd?

Martin Luther King, oorspronkelijk Michael King Jr. ... King werd beroemd in de jaren 19 dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door de mars naar Washington op 28 augustus 1963 en het boycotten van stadsbussen die blanken bevoordeelden.

Waar staat Martin Luther King bekend om?

King werd beroemd in de jaren 19 dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door de mars naar Washington op 28 augustus 1963 en het boycotten van stadsbussen die blanken bevoordeelden.

Waar vind Martin Luther King zijn kracht?

Op de trappen van het Lincoln-memorial in Washington spreekt Martin Luther King jr. op 28 augustus 1963 de vurige wens uit dat mensen voortaan op hun gedrag en niet op hun huidskleur beoordeeld worden. Meer dan 250.000 mensen zijn naar de protestmars in Washington gekomen.

Waar is Martin Luther King begraven?

Martin Luther King, Jr., National Historic Site, Atlanta, Georgia Martin Luther King/Begraafplaats

Waar is Martin Luther King opgegroeid?

Atlanta, Georgia Martin Luther King/Geboorteplaats