Inhoudsopgave:

  1. Waar staan de smartphone flitspalen?
  2. Waar staan de telefoon cameras?
  3. Wat kunnen flitspalen?
  4. Wat is het bereik van een flitspaal?
  5. Kan een mobiele flitser van 2 kanten?

Waar staan de smartphone flitspalen?

De smartphone-flitsers staan opgesteld boven de weg, op bijvoorbeeld viaducten. De kijkhoek is zo dat de chauffeur, op zijn gezicht na, goed zichtbaar is.

Waar staan de telefoon cameras?

De camera's zitten niet in bermen of auto's maar bevinden zich boven de weg. De slimme camera's zijn schuin naar beneden gericht en maken foto's van de overtreding plus het kenteken. Het gezicht van de bestuurder is niet in beeld. Wel in beeld zijn de handen waarop de smartphone in de handen wordt gehouden.

Wat kunnen flitspalen?

De termen flitspaal, flitskast en flitser worden in de volksmond gebruikt voor het aanduiden van apparaten die snelheidsovertredingen in het verkeer of het door een rood verkeerslicht rijden vaststellen. De eerste automatische snelheidsmeter werd ontwikkeld door de Nederlandse rallyrijder Maus Gatsonides ().

Wat is het bereik van een flitspaal?

De producenten hiervan zijn echter niet heel happig om exacte specificaties zoals het flitsbereik te delen, merkten we. We moeten het dus doen met een gecalculeerde aanname. Op het internet (van niet-deskundige bronnen) komen we vaak een bereik tegen van tussen de 20 en 30 meter als flitsbereik van de radarkasten.

Kan een mobiele flitser van 2 kanten?

Een flitspaal is in staat om zowel vooraan als achteraan te flitsen. Als de radar constateert dat de auto te hard rijdt, wordt er in éénduizendste van een seconde een foto gemaakt. Voor het controleren van één auto is dus minder dan een halve seconde nodig. In één seconde kunnen dus twee auto's op de foto gezet worden.